zondag 22 juni 2014

Medora - Bismarck

Om half negen pas op pad via de I 94 oost.
Eerst nog de Painted Canyon bezocht, onderdeel van het Theodore Roosevelt National Park. Geen trail gelopen maar alleen genoten van het uitzicht.


Onderweg enkele olievelden met jaknikkers.


Ook grote metalen kunstwerken langs de weg.


Twee ligfietsers voorbij gereden en later ontmoet op en rest area. Uiteraard wat flessen koud water aangeboden (Francine) en een praatje gemaakt. Ze woonden in Utah en maakten een fietstocht van Seaside Oregon tot in Maine. Iets van 4.000 kilometer in 3 maanden.




In North Dakota ineens van Mountain Time naar Central Time, dus één uur later van onze klokjes aangaven.
Dan in Bismarck de State Capitol bezocht en daar een rondleiding gehad van ruim een half uur. Erg interessant. Aan de buitenkant een gewone kantoorflat, maar van binnen erg lux afgewerkt en dat uit de dertiger jaren. Geen koepel op het dak zoals alle andere State Capitols.





De liftdeuren beneden
Plaats genoeg voor onze camper
 



 Daarna gewinkeld in de Kirkwood Mall. Dickie kocht nog 2 leuke shirts.



We staan op RV park KOA in Bismarck voor $ 35,90. Deze was eigenlijk al helemaal vol, maar toch nog een “overflow” plaats gekregen.
Vanavond nog op het RV park rondgelopen en wat gekletst met een man (van 76), wiens vrouw (80) een dag of drie geleden haar heup en been op drie plaatsen had gebroken bij een val. Die ligt nu in het ziekenhuis in Bismarck.
Zat om een praatje verlegen
Je slaat gewoon een klep open en daar is ie dan.....
Vandaag 271 kilometer gereden. Lekker, zonnig weer, 31 graden.

1 opmerking:

  1. Hoi Mari en Dickie , dat zijn nog eens mooie liftdeuren die zie je niet zoveel leuk voor de fietsers een flesje water geven dat is nooit verkeerd !! mooi meuseum . ja julllie hadden inderdaad een mooie plek voor de camper , mooi de ruimte en bij bomen niet verkeerd ..!! groetjes Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen