zondag 25 oktober 2015

Triangle - Zaltbommel

De laatste (zater)dag rustig begonnen met een ontbijt bij Ramada Inn. Daarna de rest ingepakt en de kamer netjes achter gelaten.





Dan naar de Walmart voor de laatste aankopen, o.a. 2 bananen voor onderweg.



De natuur krijgt elke dag meer kleur. Helaas is alles nog niet rood.



Nog even de laatste Corvette in beeld gebracht. Voor ons onhaalbaar............


Dan richting Dulles Airport, maar eerst nog gewinkeld in Reston en een bakkie koffie met koek gedaan bij Starbucks.




Alweer geen iPhone 6S gekocht. Had er voor al m'n neefjes en nichtjes eentje mee willen brengen..................... haha.


Dan naar de Rental Car Return en onze auto ingeleverd bij Alamo Rent-a-Car.
Vandaag nog 90 kilometer gereden met bewolkt weer en af en toe zon, 17 - 19 graden.
In totaal gereden: 6.573 kilometer met een gemiddeld verbruik van 1 op 10,7.



De shuttlebus van Alamo bracht ons direct naar het vliegveld. Hier nog wat kleins gegeten en om kwart voor 6 begon het boarden.
Om half 7 vertrekken lukte niet helemaal omdat we het zoveelste vliegtuig in de rij waren, maar om 18.51 uur gingen we dan toch de lucht in.
De vlucht duurde in totaal 7 uur en 10 minuten en ongeveer 6 uur hiervan hadden we turbulentie. Het was dan ook een vermoeiende vlucht.
Op zondagmorgen 7.01 uur geland op Schiphol en daarna met de shuttlebus naar Motel van der Valk, waar onze auto stond.
Hier eerst nog het ontbijtbuffet bezocht, zodat we een fatsoenlijke maaltijd binnen kregen.
Om 11 uur waren we weer thuis en vonden we een aantal stapels post om door te worstelen. Nu genieten we alweer van de prachtige herfstkleuren in de Bommelerwaard.
Vanavond heerlijk gegeten bij Lia en Theo.
Het zit er weer op !!!!!!!!


zaterdag 24 oktober 2015

Falls Church - Triangle

Vandaag eerst naar het "Netherlands Carillon". Dit ligt vlak naast Arlington Cemetery, maar we hadden dit gisteren gemist. Dit is een gift van het Nederlandse volk aan de USA voor hun bijdrage in de bevrijding van de 2e wereldoorlog. In 1960 is het daar neergezet.







Dan in de stad geparkeerd in een parkeergarage en bij Starbucks een bakkie gedaan.


De "foodtrucks" voor de lunch stonden al in het gelid.


We gingen eerst nog even naar het Indian Museum, waar we lang niet alles konden zien i.v.m. gebrek aan tijd. Toch wel erg interessant.






Op weg naar de US-Capitol, die flink in de steigers staat. Dat zal nog zo zijn tot eind 2016.




Er kwamen allerlei "belangrijke" figuren naar buiten en de beveiliging was dan ook groot.



Dan in de rij om in het Visitor Center te geraken. De eerste foto is de rij voor ons en de tweede foto de rij achter ons. Onze gids vertelde later dat er vandaag 8.500 reserveringen voor de rondleiding waren.



Dit is een beeld can Sacajewa met kind.


Dan tijdens de rondleiding van foto's geschoten, tussen alle steigers binnen door.
O.a. Gerald Ford en Rosa Parks hadden er een beeld.





Buiten een protest tegen het bezit van wapens.


Onderweg kwamen we ook nog even langs het Pentagon.


Vanavond met Greet Keinemans (uit Aalst, maar nu al ruim 20 jaar in de USA) uit eten geweest bij All American Steakhouse. Lekker gegeten en ook nog gezellig. Flink wat bijgepraat over gemeenschappelijke kennissen. Ook over haar 2 kinderen, werk, vakantie enz.



Vandaag warm, zonnig weer tot 24 graden. 111 kilometer gereden.

vrijdag 23 oktober 2015

Washington DC, dag 3

Vanmorgen rustig opgestaan en daarna met de metro op weg naar Arlington Cemetery. Hier liggen veel beroemde Amerikanen en ook militairen begraven. We kregen weer hulp van Jonathan uit Dallas (die met z'n ouders, van 81 en 80 jaar oud, dezelfde kant op ging) die wat extra uitleg gaf over de tours op de begraafplaats. Je moet met bussen langs de diverse graven, want het is niet te belopen. Kaartjes gekocht voor de bus.
Allereerst stopten we bij de graven van John F. Kennedy en zijn vrouw en kinderen. Ook Robert Kennedy lag iets verderop begraven. Allemaal eenvoudige graven zonder poespas.








Daarna verder met de bus naar het graf van de onbekende Amerikaanse soldaat, waar 24 uur per dag wacht wordt gelopen en elk uur aflossing van de wacht is. Er wordt gevraagd om stilte en het is dan ook doodstil tijdens de ceremonies.
















Verderop stonden 2 gedenktekens ter nagedachtenis van de astronauten die omkwamen bij de ongelukken met de Challenger en de Columbia. Weer verder een overgebleven mast van de USS Maine uit de Spaans- Amerikaanse oorlog uit 1898.




Dan naar het Arlington House waar generaal Lee met zijn familie heeft gewoond.






Overal ontzettend veel graven en graven en graven .......................




Dan gelopen over de brug tot het Vietnam Monument waar we op de DC Circulator stapten naar het Union Station. Vandaar met de metro naar China Town. Intussen even met Theo ge-smst en gehoord dat er vanavond 51 mensen bij het kaarten aanwezig waren. Dus ook zonder ons gaat het prima door!!!!!!!!!!!









Even bij Starbucks een bakkie gehaald.


Plotseling kwamen er paarden uit een parkeergarage. Bleek dat er een paardententoonstelling was met o.a. een Belgische naam.




Vandaag zonnig en warm weer tot 25 graden. 0 kilometer gereden.