woensdag 7 oktober 2015

Amarillo - Elk City

Rustig opgestaan en dan afwisselend via Route 66 of de Interstate 40 naar het oosten. Onderweg veel graan (vooral mais), sproei-installaties en graansilo's. 




Dan bij Groom ineens een enorm kruis langs de Interstate. Wij even de weg af om poolshoogte te nemen. Het blijkt in 1995 door een rijke Texaan te zijn gebouwd. De volledige kruisweg van Jezus is te zien in 13 beelden. Uiteraard ontbreekt de souvenirwinkel niet, maar er wordt ook niet om geld gevraagd. Het kruis is 57 meter hoog en 33 breed.






Dan belanden we op een "rest-area" met prachtige picknickplaatsen met BBQ in de vorm van de staat Texas. Binnen aan beide uiteinden toiletgroepen en daarbij 2 schuilkelders die tornado-proef zijn.






Dan in McLean naar het prikkeldraad-museum, ook Route 66 museum. Erg mooi en heel veel te zien. Ongelooflijk hoeveel soorten prikkeldraad er zijn. Ook veel brandmerken en landbouwgereedschappen.






In Shamrock geluncht (yoghurt) en zo ziet onze auto er normaal achterin uit.



De watertoren doet ons denken aan de film: What's eating Gilbert Grape.


Een oud tankstation is omgebouwd tot Toerist Info met een café uit de 50-er jaren.






In Erick nog gestopt bij de antiquiteiten-shop van Harley & Annabel, ook bekend van Travel Channel. Helaas was de winkel dicht en waren ze niet aanwezig.


Uiteindelijk gestopt in Elk City en we zitten nu in de Ramada Inn aldaar.
Vandaag warm, zonnig weer tot 27 graden. 344 kilometer gereden.

1 opmerking:

  1. Ha allebei, weer heel leuke foto's , gister ook met die runderen en die oude auto's in de blub. Het blijft leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te bekijken. En vandaag een ook zwaar beladen fietser, mooi gepakt , net als wij. Was het een Amerikaan of waar kwam hij vandaan.? Die route 66 blijft ook lachen , al diezelfde sfeer in de cafeetjes, musea etc. Heerlijk. Gelukkig vandaag weer warm weer, gister zag het er frisjes uit. Heerlijk dat jullie weer zo genieten, het is echt jullie land. Hier voorbereidingen in volle gang en woensdag naar dickie's moeder. Daarna wordt het aftellen. Jullie gaan heerlijk nu in een omgeving die je nog niet kent, ook spannend. Geniet ervan, en groetjes Hans en Francine

    BeantwoordenVerwijderen