dinsdag 13 oktober 2015

Southaven - Memphis

Het bericht van gisteren is verdwenen. Zal dit proberen te herstellen.
Vanmorgen dan naar Graceland in Memphis waar Elvis begraven ligt. We hebben de VIP-tour maar genomen, want voor de 2e keer kom je hier toch niet terug, denk ik. Na eerst een uitgebreide rondleiding door het huis van Elvis konden we de rest van de tour zelf doen. In de bus naar de woning kregen we allemaal een iPad met daarop heel veel informatie in het Nederlands van alle kamers die je tegenkwam. Het is zeker interessant om dit allemaal te kunnen zien. Daarnaast bestond het hele complex voor 75% uit diverse souvenirwinkels waar je de gekste dingen kon kopen tot Elvis-pakken en noem maar op.
Niks gekocht ook niet voor Mari van Nunen........ en de zakdoekjes waren niet nodig. 











Later op de dag nog naar het National Civil Rights Museum geweest. Dit is het voormalige Lorraine Motel waar Dr. Maarten Luther King is vermoord. Dat deel van het motel staat er nog en er is een flink stuk museum aangebouwd.





Ons bezoek aan dit museum hebben we abrupt moeten afbreken. Ik (Mari) had al een aantal dagen last van pijn rechts op de borst en rechts achter in de rug. Had ik al vanaf mei en ben er half juli mee bij de dokter geweest. Longfoto's gemaakt en niks gevonden. 
Nu naar het ziekenhuis in Memphis, waar we van 3 tot 12 uur zijn geweest. Allerlei hartfilmpjes en longfoto's gemaakt en een paar keer bloed afgenomen om te testen, o.a. op de aanwezigheid van mogelijke bloedstolsels (i.v.m. mijn tia's vroeger).  
 Eigen pijnstillers hielpen niet echt meer en heb 2 recepten gehad voor andere pijnstillers. Uiteindelijk niks levensbedreigend kunnen vinden en weer ontslagen uit het ziekenhuis.
Liever niet hierover gaan bellen, maar als je vragen hebt, mail dan even naar het privé mailadres.
We proberen nu de vakantie wat aangepast en in een lager tempo af te maken. 

Warm weer tot 32 graden. Vandaag 29 kilometer gereden.

2 opmerkingen:

  1. En nu naar Graceland, neem maar een zakdoekje mee.

    Veel plezier, Riky en Mari

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mari en Dickie , ja dat is wel leuk zo waar elvis en de rest van de soul muziek te zien is .ja dickie dat is nog eens een baal katoen. ja nu nog een stukje verder je weet wel wat we bedoelen . groetjes Lia en Theo .

    BeantwoordenVerwijderen