woensdag 21 oktober 2015

Washington DC, dag 1

Vandaag een goed ontbijt in ons motel met ook verse wafels.


Dan met de gratis shuttlebus van ons motel naar het dichtstbijzijnde metrostation. Hier kaartjes aangeschaft, zodat we 3 dagen vooruit kunnen. De jasjes voor de 2e keer in deze vakantie aan, want het was nog fris.


Dan naar het Air- and Space-museum langs The Mall. Werkelijk onvoorstelbaar wat je daar allemaal vindt en vooral kunt ondernemen (voor de kinderen dan). Veel schoolklassen en ook veel veteranen, vaak geduwd in hun rolstoel.




















Dan naar buiten naar The Mall. Het Capitool staat flink in de steigers en ook op en rond The Mall waren veel werkzaamheden gaande, die duren tot januari 2017. A.s. vrijdag hebben we kaartjes voor de rondleiding op het Capitool.


Morgen vroeg uit de veren om kaartjes te bemachtigen voor het Washington Monument.



Het monument over de 2e wereldoorlog is zeker indrukwekkend. Ook hier weer veel veteranen, die vaak nog door onbekenden bedankt worden voor hun "service" tijdens de oorlogen. De Amerikanen houden wel van een monumentje.




Plotseling kwamen er veel politieauto's langs en vloog er een helikopter rond. Heel veel beveiliging. Barack Obama op weg naar The White House. Hij zit in de auto die net achter de boom vandaan komt. Nog nooit zo'n kermis gezien.


Later ook nog langs het huis van Obama gelopen. Erg druk en veel politie op de been.



Voorlopig ons eerste en tevens laatste buffet in de USA.


Vandaag zonnig, lekker tot warm weer, maximum 21 graden. 23 kilometer gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten