zaterdag 3 oktober 2015

Santa Fe

Vandaag rustig opgestaan en pas om 8 uur ontbeten in ons motel.
Dan rond 9 uur naar het centrum van Santa Fe en daar voor $ 10 de hele dag kunnen parkeren op loopafstand van alle bezienswaardigheden.
Eerst naar de State Capitol voor een rondleiding. Dat was mogelijk om 10 uur (met 100 studenten) of om 11.15 uur (met 30 studenten).
We kozen voorlopig dus maar voor een “self-guided tour”, met een plattegrondje in de hand dus. Tijdens ons bezoek kwamen wij de 100 studenten tegen, die (gelukkig) al in 2 groepen waren opgesplitst. Een paar keer hebben wij ons hierbij aangesloten om de gids te kunnen horen. Er hangt ontzettend veel kunst in de State Capitol en zowaar nog echt mooie dingen ook.






Hierna een kathedraal bezocht met buiten een beeld van de eerste vrouwelijke Indiaanse heiligverklaarde.



Daarna gingen we naar de Plaza, een soort plein/grasveld met allemaal zitjes en daaromheen allemaal winkeltjes. Ook rond het plein heel veel Indianen die hun zelfgemaakte sieraden probeerden aan de man te brengen. Niks gekocht.



Veel "adobe" gebouwen in Santa Fe.


Rond de middag onze yoghurt met cornflakes uit de auto gehaald en op een bankje in het park opgegeten. Hierna wat rondgewandeld rond de Plaza en de straten hieromheen. Ook twee keer met een Amerikaans stel zitten kletsen. Een stel uit Texas en een ander uit New Mexico. De Texaan was met zijn vrouw in zijn motorhome met truck aan het rondtoeren, totale lengte 42 ft oftewel zo’n 13 meter.


Vanavond vielen de eerste regendruppels van onze vakantie.
We hebben wat kaarten verstuurd naar de senioren binnen familie en kennissen die (nog) niet digitaal zijn.
Vandaag weer lekker zonnig weer en zo’n 26 graden.
Totaal vandaag gereden: 14 kilometer, een rustig dagje dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten