zondag 4 oktober 2015

Santa fe - Tucumcari

Al om kwart voor 6 op om direct om half 7 te kunnen gaan ontbijten in ons motel. Besloten om via de 14 zuid de Turquoise Trail te rijden om zo in Madrid rond te kunnen kijken bij Maggie's Diner, bekend van de film "Wild Hogs" met o.a. John Travolta. Zo te zien is dit restaurant ook alweer ter ziele gegaan.




Onderweg wisselvallig weer met soms veel zon, maar ook laaghangende bewolking.



Dan toch maar via een omweg (terug) naar Albuquerque om de ballonnen te zien opgaan. Daar blijkt het prachtig weer te zijn met veel zon en we zien al snel veel ballonnen in de lucht. We kunnen uiteraard niet dichtbij komen, want er zijn veel wegen afgezet. Toch lukt het om een glimp op te vangen en wat foto's te maken. De meeste ballonnen hangen nog in een soort dal, waar wij helaas geen zicht op kunnen krijgen. Wel zijn er al tientallen in de lucht. Een mooi gezicht.





Dan via de 25 zuid naar Interstate 40 oost richting Santa Rosa. We blijven op de Interstate om even wat kilometers te kunnen maken. In Santa Rosa het Route 66 Automuseum bezocht. Henry Cole die vaak op Travel Channel te zien is, had dit museum ook bezocht. Voor $ 5 kun je een flink aantal oude auto's bekijken, vooral uit de vijftiger jaren, o.a. Corvettes, Mustangs en ook van die grote Amerikaanse "bakken". De eigenaar, Bozo, kwam ook nog even langs. Hij heeft vlakbij dit museum een auto "repair shop".








Dan door naar Tucumcari, een langgerekt dorp aan de Route 66, waar de glans intussen wel af is. Meer dan de helft van de bedrijven, hier aan de Route 66, staat leeg en het ziet er dan ook afschuwelijk uit. Je ziet veel motels en benzinestations die gewoon verlaten zijn. Toch zijn er minstens een 20 tal hotels gevestigd, een aantal lokale maar ook van ketens als: Quality Inn (waar wij slapen), Motel 6, Super 8, Best Westerns, Econolodge, Rodeway Inn, Days Inn, La Quinta Inn, enz.
Je vraagt je af waar die mensen allemaal vandaan moeten komen om die hotels vol te krijgen.
Vanmiddag de eerste was gedaan in ons motel.



Vanavond gegeten in Del's Restaurant waar naast Amerikaans ook Mexicaans voedsel te krijgen is. Het eten was er zonder meer geweldig lekker en het was er vreselijk druk!
Vandaag naast zon, bewolking, buien onderweg en weer zon, toch nog zo'n 18 graden.
Wel veel kilometers gereden, nl. 438.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten