zondag 18 oktober 2015

Cherokee - Johnson City

Vandaag rustig opgestaan en ontbeten bij Pauls Restaurant in Cherokee. Het duurde even maar het smaakte prima. Nog enkele beelden van het dorp.



Dan iets buiten Cherokee meteen de Blue Ridge Parkway op. Deze weg is 469 mijl, dat is 755 kilometer lang en loopt door de Appalachian Mountains. In het begin was het nog lekker rustig, maar tegen de middag werd het steeds drukker, maar niet vervelend druk.
Het zijn wel veel foto's geworden van bomen, maar ja, het was er dan ook prachtig.







Tussendoor een Visitor Center met wat toiletten, die we ook gebruikt hebben.










Het hoogste punt ligt op ruim 1800 meter en een paar motormuizen wilden wel even een foto van ons maken. Mari maakte daarna op zijn beurt weer een foto van 6 motorrijders.



Hier wilde Dickie snel even een grote boodschap in de bosjes gaan doen, maar toen ze dit bord zag, had ze even geen zin meer en hield ze het wel op.







Zoals jullie nu kunnen zien, zitten we aan een gezonde yoghurt-lunch.








Om een uur of 3 kwamen we aan in Asheville (North Carolina) waar we een motel probeerden te krijgen. We gingen direct naar de Super 8, die over het algemeen, normale prijzen berekent. Omdat het zaterdag was en het vandaag prachtig weer was om de bergen in te trekken, waren de prijzen even wat verhoogd. Normale prijs vandaag zou ruim $ 110,00 geweest zijn, maar nu was het ruim $ 280,00 voor 1 nacht!!!!!!!!!!!!!!
Hier hadden we toch even geen zin in. Het meisje achter de balie vertelde ons, dat we in Asheville (zeer waarschijnlijk) nergens goedkoper terecht konden en dat vrijwel alles al volgeboekt was. Besloten om 100 kilometer naar het noorden te rijden, van de bergen vandaan, richting Johnson City (Tennessee).

Als een truck problemen krijgt met z'n remmen, kan hij op enkele momenten in de afdaling gebruik maken van zo'n Truck Ramp, die dan weer flink omhoog loopt om het geheel af te kunnen remmen.


Het Welcome Center van Tennessee was mooi en we kregen wat informatie.


Vandaag zonnig, lekker weer. Vanmorgen begonnen met 3 graden en later oplopend naar 16 graden. 257 kilometer gereden.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Mari en Dickie , wat is het toch mooi al die kleuren van de bomen echt herfst , weer mooie foto's en verslagen . kan mijn eigen wel voorstellen dat je voor een overnachting 280 dollar moet betalen dat je dit niet doet , het moet wel leuk blijven . de temperatuur is toch nog aangenaam zo te zien hier is het al aardig koud 8 graden .genieten jullie nog maar verder en tot de volgende keer groetjes , Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha allebei, prachtige kleurende bomen. En een mooie weg om te rijden. Ja we snappen wel dat Dickie niet in de bosjes wil, met zo'n bord, je zal maar besprongen worden. Een paar dagen geleden heerlijke pancakes met die slagroom, de jaloezie was groot hier. Jullie zien weer veel en die motelkamer was inderdaad prijzig, maar wat koste het nu 100km verderop. En ha die 100 km kun je doen met de auto, geluksvogels. Aan de kleren te zien, nu inderdaad wat frisser, maar jullie hebben lang warm weer gehad. En hier nog kouder hoor. Wij schieten goed op, groententuin leeg en de kas ook , dus het begint wat te worden. Nog een paar dagen. Jullie nog lekker genieten ook in Washington. Denk aan het boek van Brown , goed kijken of je alles ziet. Heel veel plezier en KALM AAN.

    BeantwoordenVerwijderen