donderdag 8 oktober 2015

Elk City - Oklahoma City

Vanmorgen weer vroeg op pad en omdat het National Route 66 Museum in Elk City pas om 9 uur open ging, hebben we dat maar laten zitten. Dan maar direct naar Clinton waar ook een Route 66 Museum is gevestigd (er zijn er nogal een paar........). 



Een ton met baby-ratelslangen??????????? Toch maar even gekeken...........






Onze koffiebekers worden dagelijks gebruikt. Bij elk tankstation kun je hem vullen voor ruim 1 dollar. Makkelijk voor onderweg, zelfs achter het stuur.



We naderen Oklahoma City waar zo'n 1,3 miljoen mensen wonen in de gehele agglomeratie. Het verkeer was er erg rustig en dat was fijn.



Parkeren in het centrum voor 5 dollar per dag, dat is nog eens een koopje. Het geld moest wel op een ouderwetse manier in een gleuf gepropt worden dus Dickie moest eerst bij een cafĂ© gaan wisselen.


Eerst onze lunch met yoghurt genuttigd, lekker buiten op een bankje.
Dan meteen naar het Oklahoma City National Memorial & Museum, ter herinnering aan de bomaanslag door Timothy McVeigh op 19 april 1995, waarbij 168 mensen omkwamen. Er werd veel informatie gegeven en het maakte dan ook een grote indruk.








Daarna door naar de State Capitol, die we in elke staat wel proberen te bezoeken. We hadden de rondleiding van 15 uur en waren de enige 2 belangstellenden, dus de gids kon ons extra veel vertellen. Hij stond wel gedeeltelijk in de steigers.





Daarna doorgereden naar de noordoostkant van Oklahoma City en daar een motel gezocht. We zitten nu bij de Economy Inn met lekker snel internet en dat is weleens anders.
Gegeten bij de Cracker Barrel, nadat we bij de Ihop waren opgestapt omdat ze geen soep hadden. Heerlijk gegeten en geen spijt.



Vandaag weer zonnig en warm weer tot 28 graden. 212 kilometer gereden.

1 opmerking:

  1. Hoi Mari en Dickie Zijn weer prachtige foto's en een mooi verslag, ja zo zien jullie nog eens wat . Bedankt voor de kaart ik zal hem meenemen naar het kaarten . ben druk bezig geweest voor de afrit zijn ze aan begonnen , maar het kon niet zo als ik gedacht had ,maar dat zie wel als jullie weer thuis zijn . groetjes en tot de volgende keer Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen