vrijdag 9 oktober 2015

Oklahoma City - Muskogee

Alweer vroeg op. Het ontbijt in ons motel bestond uit muffins, dus toch maar even buiten de deur ontbeten bij de Cracker Barrel. Op zo'n ontbijt kun je langer teren.



Weer getankt en zoals gewoonlijk is Mari dan de man.
Voor het zicht door de ruiten is Dickie verantwoordelijk.



Van Oklahoma City tot Tulsa is het mogelijk om alles via Route 66 te rijden, zonder steeds stukken van deze weg te moeten zoeken, dus dat deden we dan ook. Onderweg bij Arcadia kwamen we POPS tegen. Een tankstation met restaurant waar je uit meer dan 700 soorten limonade kunt kiezen (zeggen ze). Hier onze 2 koffiebekers gevuld voor $ 1,63 totaal.





Iets verder onderweg nog een praatje gemaakt met een man die vooral meloenen en pompoenen verkocht (speciaal voor de komende Halloween).


In verschillende dorpen zie je steeds weer oude gevels.


Ook nog maar een keer gestopt bij een Route 66 museum. Dit keer wel een bijzonder museum want er was niet zoveel te zien, maar wel een flink aantal korte filmpjes, die je vanuit een stoel, bank, autostoel of zelfs bed kon bekijken.






Onderweg langs Route 66 veel dode dieren op en langs de weg, o.a. een stekelvarken, een stinkdier, enkele katten en nog meer van dat spul.



De temperatuur ging overdag weer richting de 30 graden, ongekend hoog voor de tijd van het jaar, volgens de mevrouw van het museum, maar wel lekker.


In Tulsa gestopt voor een "monument", dat Praying Hands genoemd wordt. Uit de foto blijkt dat dit de juiste benaming is. Uiteraard is het "Amerikaans" groot.




Vanaf Tulsa binnendoor gereden tot aan Muskogee, waar we een motel gezocht hebben. Dit werd uiteindelijk de Days Inn, waar een vriendelijke IndiĆ«r ons aan meer informatie hielp.
Gegeten bij Okies, een steakrestaurant, waar we beiden voor de kip kozen. We kregen nog een beker ijsthee mee naar huis.



Vandaag weer warm tot 29 graden. 269 kilometer gereden.

1 opmerking:

  1. goede morgen Mari en Dickie , het ziet er allemaal weer prachtig uit al die foto's en het verslag . we genieten er elke keer weer van . Bij dat monument ben jij Mari maar een menneke Ha ha ha .die auto met die vleugel er aan is dat een caddylac ? doet echt denken aan de jaren 60 prachtig , als ik geld genoeg zou hebben kocht ik er zo een . geniet er verder maar van! want bij jullie is de temperatuur lekker aangenaam beter als hier want na het weekend onder de 10 graden !!! groetjes tot de volgende keer . Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen