vrijdag 23 oktober 2015

Washington DC, dag 3

Vanmorgen rustig opgestaan en daarna met de metro op weg naar Arlington Cemetery. Hier liggen veel beroemde Amerikanen en ook militairen begraven. We kregen weer hulp van Jonathan uit Dallas (die met z'n ouders, van 81 en 80 jaar oud, dezelfde kant op ging) die wat extra uitleg gaf over de tours op de begraafplaats. Je moet met bussen langs de diverse graven, want het is niet te belopen. Kaartjes gekocht voor de bus.
Allereerst stopten we bij de graven van John F. Kennedy en zijn vrouw en kinderen. Ook Robert Kennedy lag iets verderop begraven. Allemaal eenvoudige graven zonder poespas.








Daarna verder met de bus naar het graf van de onbekende Amerikaanse soldaat, waar 24 uur per dag wacht wordt gelopen en elk uur aflossing van de wacht is. Er wordt gevraagd om stilte en het is dan ook doodstil tijdens de ceremonies.
















Verderop stonden 2 gedenktekens ter nagedachtenis van de astronauten die omkwamen bij de ongelukken met de Challenger en de Columbia. Weer verder een overgebleven mast van de USS Maine uit de Spaans- Amerikaanse oorlog uit 1898.




Dan naar het Arlington House waar generaal Lee met zijn familie heeft gewoond.






Overal ontzettend veel graven en graven en graven .......................




Dan gelopen over de brug tot het Vietnam Monument waar we op de DC Circulator stapten naar het Union Station. Vandaar met de metro naar China Town. Intussen even met Theo ge-smst en gehoord dat er vanavond 51 mensen bij het kaarten aanwezig waren. Dus ook zonder ons gaat het prima door!!!!!!!!!!!









Even bij Starbucks een bakkie gehaald.


Plotseling kwamen er paarden uit een parkeergarage. Bleek dat er een paardententoonstelling was met o.a. een Belgische naam.




Vandaag zonnig en warm weer tot 25 graden. 0 kilometer gereden.

1 opmerking:

  1. Hoi Mari en Dickie , we zien wel dat jullie genieten mooie foto's en verslag . ja het is nog maar een paar dagen om van jullie vakantie te genieten . ja inderdaad was het weer gezellig met het kaarten en lekker druk 51 man geweldig .ja je ziet het gaat allemaal door zonder jullie , Ha ha !!!! geniet er nog maar van tot zondag en alvast een goede vlucht veilig weer thuis gr , Lia en Theo

    BeantwoordenVerwijderen