maandag 12 oktober 2015

Southaven (Memphis)

Vandaag dan Memphis in en geparkeerd in het centrum voor $ 6,00 per dag omdat het weekend is. Dat is geen geld vinden wij. Begonnen met een "coffee to go" in de buurt.


Eerst wat rondgezworven en uiteindelijk naar het Peabody Hotel. Hier zijn een aantal "permanente bewoners" die dagelijks vanuit hun penthouse naar beneden worden geleid en wel om 11.00 uur precies. Intussen zitten dan al veel mensen rondom de fontein in de hal te wachten op het "spektakel". Een omroeper kondigt aan wat er gaat gebeuren en dan stipt op tijd komen de eenden uit de lift en marcheren ze naar de fontein om wat rond te spetteren. Na afloop gaat de omroeper op de foto met iedereen die het leuk vindt.




Dan wat rondgewandeld o.a. door Bealestraat, waar het standbeeld van Elvis staat en veel muziek uit de restaurants en gelegenheden klinkt. Ook BB-King wordt niet vergeten.



Na de lunch richting het Cotton Museum. Inleidend werd er wat verteld door een gids en daarna konden we zelf op pad. De beursprijzen van de katoen werd op de muur bijgehouden. Een baal katoen weegt zo'n 485 pounds en dat is ongeveer 220 kilo. De slavenhandel werd uiteraard ook goed aangestipt.






Dan weer met de auto op pad naar de SUN studio (we moesten hierheen van Mari van Nunen), waar in de vijftiger jaren een viertal artiesten tegelijk aanwezig waren (allemaal erg jong), nl. Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en Carl Perkins. Hier begon de carrière van hun allen. Binnen erg klein en er waren net een paar bussen gelost. Snel weer weg dus.
 


Dan door naar het Stax Museum, waar de soul muziek wordt belicht. Ike en Tina Turner, het jasje van Otis Redding, de auto van Isaac Hayes, Aretha Franklin en vele anderen kwamen hier aan bod. Een indrukwekkend en groot museum.







Vandaag zon en warm tot 27 graden. 53 kilometer gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten