zondag 30 april 2023

30 april: Canyonlands National Park

Vandaag voor de eerste keer naar Canyonlands National Park. Er was een kleine file bij de ingang maar binnen een kwartier waren we er door. Gestopt bij het Island in the Sky Visitor Center. Dan bijna alle uitzichtpunten bezocht en de Green River gezien. Niet zo spectaculair als gisteren, maar toch erg mooi met enorm veel Canyons. 

Misschien hebben jullie de film “127 Hours” gezien uit 2010. Dit gaat over een hiker die in april 2003, door een val in een smalle spleet (in Canyonlands NP) met zijn arm vast kwam te zitten omdat er ook nog een rotsblok omlaag kwam. Hij heeft zich na dagen “bevrijd” door zijn arm grotendeels te amputeren. Hij is daarna gaan lopen en werd gevonden door Eric Meijer, zijn vrouw Monique en hun zoontje. Deze hebben de redding verder in gang gezet door de hulpdiensten op te roepen. Eric kennen wij, omdat hij jarenlang vrijwilliger was bij Wereldcontact. Nu is hij adviseur bij GoAmerika.nl. 

Het was erg druk maar voor onze koffie mochten wij op de picknick area aansluiten bij 4 vriendelijke Amerikanen. We hebben gezellig zitten praten! Twee kwamen uit Glenwood Springs en twee uit de buurt van Seattle. We hebben een foto van de vier mogen maken en later vroeg één van de dames of ze een foto van ons mocht maken voor haar kleindochter. We moesten dan wel een poppetje van Minnie Mouse vasthouden. 

De rest van de middag wat rustiger aan gedaan. Om precies 18.00 uur Mountain Time zouden nog een klein aantal “timed entry” toegangsbewijzen voor Arches National Park worden vrijgegeven. Wij direct online gegaan en binnen 2 minuten was het gepiept. We hadden dus geluk en mogen nu morgen tussen 8 en 9 uur het park in. 

Vanavond heerlijk gegeten bij Dewey’s in het dorp. Vandaag 172 km gereden. Het werd uiteindelijk 30 graden en de hele dag zon. 































zaterdag 29 april 2023

29 april: Grand Junction - Moab

Vandaag direct de Interstate 70 west op. Even nog koffie gekocht bij een Love truckstop. 

In de buurt van Cisco de I 70 verlaten voor de 128 west. Deze loopt een groot deel vlak langs de Colorado rivier. Dit was een prachtige route, die we nog niet eerder gereden hadden. Het is net of je door de Grand Canyon rijdt met de auto. Onderweg een plasstop gemaakt bij Red Cliffs Lodge. 

Iets verderop werden bootjes te water gelaten om te gaan raften. Even met een jongen staan praten, die even later ook in een eenpersoons raft te water ging. Het bleek een uitje van studenten te zijn. 

Weer (te)veel foto’s gemaakt van de prachtige, soms steile, rotsen. Dit ging zo door tot Moab. 

Daar de 191 noord op en even verder de 313 west tot Dead Horse Point State Park. Entree $ 20. Onderweg ook weer mooie rotsformaties. De Colorado rivier heeft zich hier in de loop van miljoenen jaren een weg gebaand. Erg mooi. 

Weer terug naar Moab, waar we 3 nachten zouden slapen in de Adventure Inn. Geboekt via Booking.com. Bij aankomst bleek het motel overboekt te zijn. De manager bracht ons na allerlei gedoe onder in het motel ernaast, dat hij blijkbaar ook runde. Alle hotels in Moab zaten propvol, mede vanwege een auto evenement. In beide motels stond een soort balie met een beeldscherm zodat je direct kon praten met een juffrouw die ergens op de Filipijnen zat. Ook verstrekte zij via dit apparaat de sleutels van je kamer. Het moet niet gekker worden! We slapen nu dus de komende 3 nachten in de Inca Inn en kunnen ons ontbijt nuttigen in de Adventure Inn. Toch weer netjes geregeld. Gegeten bij Broken Oar. 

Vandaag de hele dag zon en temperaturen tot 26 graden. 264 km gereden en ruim 11.000 stappen gelopen.