dinsdag 25 april 2023

25 april: Pikes Peak Highway

Vanmorgen onderweg koffie ingeslagen en direct door naar Cascade. Hier begint de Pikes Peak Highway, die 19 mijl lang is en gaat naar 14.115 ft (4.302 meter). Bovenin nog enorm veel sneeuw en gisteren kon je niet verder dan mijl 16 die op 12.780 ft (3.895 meter) ligt. Helaas vannacht nog meer sneeuw gevallen en vandaag kon je niet verder dan mijl 13 op 11.440 ft (3.487 meter). Toch maar gedaan omdat het al een belevenis is om hier met de auto omhoog te mogen rijden. Na betaling van $ 20 dollar mochten we verder. De weg was vrijwel schoon, alleen hier en daar nog wat sneeuw op de rijbaan. Onderweg nog wat herten en 1 chipmunk gezien. Bij mijl 13 was alles afgezet en waren sneeuwschuivers bezig om de weg verderop weer schoon te krijgen. Ook gingen er nog grotere sneeuwschuivers hoger de berg op. Boven even in de souvenierwinkel gekeken en wat foto’s gemaakt. Daarna weer bergafwaarts en op enkele plaatsen gestopt voor het uitzicht. 

Beneden door de poort en meteen daarna een enorm parkeerterrein bij de North Pole, waar Santa een mooie souvenierwinkel heeft. Wij waren de enige klanten en kochten nog niks ook. Wel gezellig met de dame in de winkel staan praten. Ze nam de moeite om met ons het komende natte weer in de omgeving door te nemen.

Weer door en in Manitou Springs de Cliff Dwellings bezocht. Dit zijn gerestaureerde verblijven van de indianen ergens rond het jaar 1.000. Ook hier een enorme souvenierwinkel.  

Dan toch nog even met de auto door de Garden of the Gods gereden. Gisteren prachtig, zonnig weer en nu een dreigende regen. 

Daarna bij de Walmart aangereden voor een blijkbaar onmisbare selfie stick aan te schaffen. Jaja, we gaan met de tijd mee. In de loop van de middag is het begonnen met regenen. Dat valt voor ons erg mee, want er was 30 cm sneeuw verwacht en dan hadden we misschien hier een dag langer moeten blijven. Die sneeuw valt nu hopelijk hoog in de bergen. Vandaag bovenin min 2 graden en later tot de 11 graden. 122 km gereden. 















































4 opmerkingen:

  1. Pikes Peak; de uitdaging voor iedere chauffeur. En ook al tokkel je hier relaxed omhoog om de fraaie natuur van deze prachtige berg te beleven, jullie waren op Pikes Peak !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fantastische beleving die Pikes weg en ook interessant die dwellings. Wat een mooie en leuke en interessante dingen doen jullie. Geweldig en de selfie stick werkt zo te zien. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een verschil met ruim één week geleden qua temperatuur🥵🥶
    Jammer dat de weg niet tot aan de top open was. Hele mooie foto's.
    Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige belevenissen, schitterend. Wat zien jullie toch veel zeg !!
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen