vrijdag 28 april 2023

28 april: Delta - Grand Junction

Vanmorgen met een graadje of 5 rustig aan vertrokken over de 50 west richting Grand Junction. Hier eerst nog even getankt en koffie gekocht bij de Maverik. Eėn van de goedkopere tankstations. Vandaag voor 1 liter € 0,802 betaald. Probeer dat eens in Nederland.  

Dan verder via de 50 west en de 340 west naar de oost ingang van het Colorado National Monument. Hier de volledige rimrock drive gereden, die 37 kilometer lang is en in Fruita eindigt. We reden wel vrijwel de hele tijd aan de kant van de diepte naast je, maar dat mocht de pret niet drukken. Rustig gereden en bij alle stoppunten uit de auto en wat korte trails gelopen. Hier was het intussen rond de 10 graden en volop zon, dus al best aangenaam. We deden over deze weg ongeveer 2,5 uur. Prachtige rotsen en diepe dalen. Achter elke bocht zag het er weer anders uit. Onze selfie stick wederom goed gebruikt. 

Bij het visitor center ons bakje yoghurt op. Dan door naar ons motel in Grand Junction, de Quality Inn. Hier kwamen we net na 15 uur aan. Dan naar de laundry om onze vuile was te veranderen in schone was. Ging allemaal prima en na ruim 1,5 uur stonden we weer buiten met zakken vol schone kleren. 

Even boodschappen gedaan bij de Walmart. Daarna vlak bij ons motel gegeten bij Denny’s. Toen we wilden afrekenen, kwam de ober naar ons toe met een bonnetje, waarop stond dat het bedrag $ 0 was. Hij vertelde dat de mensen, die schuin tegenover ons zaten, ook onze rekening betaald hadden. Wij waren erg verbaasd, maar een juffrouw van Denny’s zei, dat mensen in Amerika dit wel vaker doen. Ze betalen dan voor diegene die na hun binnen komt. 

Vanmiddag lekker weer met 19 graden, dus we hadden de korte broek weer aan. Vandaag 149 km gereden. 



























7 opmerkingen:

  1. Het begint een beetje saai te worden, maar weer prachtige foto's en filmpjes. Klopt het dat wij in 1997 of 2000 hier ook geweest zijn?
    Over een dag of 5 zijn jullie in Panguitch, ik trakteer jullie dan op een toetje🎂
    Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben in 2000 in grand junction geslapen, dus ik denk van wel. Volgens mij olie ververst toen in Fruita, maar dat kan ik nu niet zien.
      Doen we in Panguitch, maar of we net zo’n lekker toetje vinden betwijfel ik. We laten het weten.
      Groeten Dickie (en Mari)

      Verwijderen
  2. Het heeft vast extra lekker gesmaakt!! Henk en Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Smaakte sowieso lekker. Onze beurt nu om twee vreemden ook hun maaktijd te betalen om ketting niet te verbreken.

      Verwijderen
  3. Tsjonge jonge wederom weer prachtige foto’s en wat een apart verhaal dat anderen voor je betalen, das vet zeg 🫢 👍
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We waren verbaasd en we konden ze niet bedanken omdat ze voor ons waren vertrokken. Bij navraag bleek dat men dit deed uit vriendelijkheid en hoopten dat wij dit ook een keer zouden doen en we gaan dit ook doen. Kost per saldo niets, dus waarom niet.

      Verwijderen
  4. Foto 21 van jullie samen is erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen