maandag 3 april 2023

3 april: Buellton - Fillmore

Vanmorgen via de 246 oost naar Solvang gereden. Onderweg de struisvogelfarm bezocht. In Solvang heel veel Deense namen en bedrijven. Wat rond gewandeld en naar het openbaar toilet geweest. 

Daarna via de 246 west naar Lompoc. Bij het visitor center geholpen door een vriendelijke dame, die ons op weg hielp met een plattegrond van de straten waar de beroemde muurschilderingen te zien zijn. Veel foto’s gemaakt. Onderweg aangesproken door een heer en een dame, die daar op een paar stoeltjes langs de weg zaten. Bleken beiden Jehova’s te zijn, maar stonden open voor een leuk gesprek. De dame bleek als baby van 9 maanden uit Jakarta naar Nederland te zijn gekomen en is met haar ouders, toen ze 7 was, geëmigreerd naar de USA. Had nog familie in Nederland wonen en sprak zelfs nog redelijk Nederlands. 

Daarna via de 1 en 101 zuid tot Ventura gereden. Het waaide flink hard bij de oceaan. Dan via de 126 oost tot Fillmore. Onderweg heeft Dickie nog met 2 Japanners gesproken (met handen en voeten). Waren met een grote camper onderweg. Ook onderweg ons bakje yoghurt genuttigd. Dit was de laatste dag langs de Grote Oceaan🥲.

Onze kamer betrokken bij Best Western motel La Posada in Fillmore. Daarna nog even heen en weer gereden naar Moorpark omdat we wilden winkelen bij Walgreens. Vandaag ook kilometers bomen vol met citroenen en sinaasappels gezien. Ook bij ons motel staan sinaasappelbomen, waarin al veel half rijpe vruchten hangen. Weer de hele dag zon en maximaal 19 graden. 253 km gereden.
































6 opmerkingen:

  1. Mooie muurschilderingen. Nu jullie de kust gaan verlaten, komen jullie weer in een heel andere streek, die ongetwijfeld ook weer heel mooi is. Mari heeft het niet slécht met zich voor met zijn pancake. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk zo’n Deens plaatsje . Mooie muurschilderingen en nog eens langs oceaan. Prachtig weer en Mari helemaal gelukkig met zijn pannenkoeken. Op naar binnenland. Hans en Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alweer een mooi verslag met bijbehorende foto’s, thanx.
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Monique Van Vendeloo05-04-2023, 21:59

    Oooo die pancake's!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nelleke den Daggelder07-04-2023, 10:15

    Nog bij zo’n heerlijke Deense bakker geweest?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee. Wij hebben zelfbeheersing 😜 M&D

      Verwijderen