zaterdag 22 april 2023

22 april: Santa Fe - Taos

Uitgeslapen tot half 8. Graadje of 8 en koude wind. Op zaterdag in Santa Fe is er een Farmers Marker, dus wij erheen. Lekker druk en gezellig, maar natuurlijk niks nodig. Iets verderop bij het station was er een Artists Market. Dickie zag nog een mooie sjaal, maar de prijs stond haar niet aan, $ 365,00 plus tax. Bij het station was ook een post, waar je een Coronaprik kon halen. 

Dan via de 84 oost en de 68 oost richting Taos. Onderweg gestopt langs de Rio Grande waar mensen aan het raften waren. Iets verderop was toegang tot de rivier en daar begon iedereen. Helaas was er voor ons geen raft meer beschikbaar. Weer iets verder was het visitor center van de Rio Grande Gorge. Hier onze yoghurt op. Ook waren hier cabines waar mensen zich konden omkleden om te gaan raften. 

Bij aankomst in Taos zijn we de 64 oost ingeslagen om het Vietnam Veterans Memorial in Angel Fire te gaan bezoeken. Onderweg op de 64 nog flink wat sneeuw op de bergen. Nog een 10 minuten moeten wachten wegens wegwerkzaamheden. Er bleek een flink stuk van een helling omlaag te zijn gekomen tot halverwege de weg. Best indrukwekkend. Deze weg ging tot bijna 2.800 meter hoogte en bovenop was het 5 graden met wind, dus onze jassen aan. Het monument was interessant en we hebben even staan praten met een gastvrouw en een veteraan. Vooral de vlag: POW*MIA maakt nog steeds veel indruk (prisoner of war & missing in action). De vader van Mari was ooit POW en zat een aantal weken als krijgsgevangene in een kamp aan de grens met Duitsland en Polen. Op de terugweg gestopt bij een begraafplaats van gesneuvelde soldaten in Vietnam.

Hoog in de bergen viel wat lichte sneeuw, gelukkig maar heel weinig. Op de 64 west terug weer hetzelfde oponthoud. We slapen vannacht in de Super 8 in Taos. Hier vanmiddag maximaal 15 graden en wat zon. Vandaag 201 km gereden. 

















































5 opmerkingen:

  1. Wat jammer. Had graag filmpjes gezien dat jullie gingen raften😜. Verder weer prachtige foto's. Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Indrukwekkende ervaringen😉
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sjaal was wel lekker geweest met sneeuw 😉
    Verder indrukwekkend ! Groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jaja raften jullie 😂 en Mari zit wel beetje kou te lijden. Indrukwekkend die memorial dat POWen MIA. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen