zondag 2 april 2023

2 april: San Simeon - Buellton

 Vanmorgen wat gezonder ontbeten met o.a. een beker havermout met bruine suiker. Dan via highway 1 noord gereden tot de vuurtoren van Piedras Blancas. Deze kon helaas niet worden bezocht. Dan weer terug naar het zuiden en een paar keer gestopt bij uitzichtpunten. Het mooiste was natuurlijk de kolonie zeeolifanten op het strand. Er lagen er werkelijk honderden!

Dan even gestopt bij het Hearst Castle Visitor Center, waar een mooie Corvette stond, die ik van Dickie niet mag kopen 😂. 

We zagen de eerste ground squirrels weer opduiken. Dan even getankt en dat blijft goed opletten, want de dieselslang is hier groen en de benzineslang zwart. Dickie mocht voor het eerst de voorruit ontdoen van de insecten. En even rondgekeken in een missiepost in San Luis Obispo. Het heilig water was in flacons te koop. Weer verderop in Pismo Beach was een soort braderie. Niks gekocht. 

Voornamelijk gereden op de 1 zuid en de 101 zuid. Onze eindbestemming vandaag was de Quality Inn te Buellton. Dit is, net als Solvang, een van oorsprong Deense plaats. Gegeten bij Pea Soup Andersen, waar wereldberoemde vegetarische erwtensoep wordt geserveerd. Hiervoor hebben we toch maar bedankt. 

Vandaag de hele dag zon en maximaal 17 graden. 202 km gereden.






























5 opmerkingen:

  1. Annette Michels: Jullie hebben al veel prachtige dingen gezien Geniet ervan Samen mooi om de prachtige foto's te zien veel groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi die zeeolifanten met de filmpjes.
    Jullie zien toch leuke dingen , beetje flauw van Dickie van die Corvette maar ja….
    Ervoor scheiden is ook wat!!!!!
    En de ground squirrel, zo’n vrolijk beestje.
    Heel jammer van die vegetarische erwtensoep , lijkt ons echt heel lekker.
    Nou ja havermout met bruine suiker klinkt ook goed. Hebben jullie niets geen last van die tornado’s en stormen nu jullie naar het zuiden gaan???? Groetjes Hans en Francine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die stormen zitten we een paar duizend km vandaan

      Verwijderen
  3. Weer een mooie foto reportage 👍 erg leuk.
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen