zondag 23 april 2023

23 april: Taos - Colorado Springs

Vanmorgen tegen 7 uur was het nog min 3 graden in Taos. Getankt en op pad via de 68 oost en 64 west naar de Rio Grande Gorge Bridge. Hier een stuk de brug op gelopen en wat foto’s gemaakt. Er was weinig water in de rivier. 

Daarna door via de 522 noord naar het Rio Grande del Norte National Monument. Hier niet het hele stuk naar het visitor center gereden, maar alleen tot het eerste uitzichtpunt. 

Verder via de 522 noord en de 159 noord tot Fort Garland. Het museum bezocht, dat bestond uit het fort zoals het er vroeger uitzag. Hier en daar wat gereconstrueerd.  Het was buiten 4 graden met zon en best lekker. In de barakken was het gruwelijk koud, behalve in de woning van de commandant. Daar was de verwarming aan, net als in vroegere tijden. De beroemde Kit Carson was nog een tijdje commandant op het fort geweest. Het was erg leuk en buiten hadden we prachtig uitzicht op besneeuwde bergen. 

Dan via de 160 oost tot Walsenburg. Onderweg veel (verse) sneeuw, ook in de dalen en langs de weg. Hier besloten om er een rijdagje van te maken en via de Interstate 25 noord door te knallen naar Colorado Springs. 

We slapen de komende 3 nachten in het Quality Inn motel. We vonden de kamer, die we kregen, erg stinken, dus Dickie op pad en die kwam terug met een andere kamersleutel. De koffers effe over gehuisd en nu zitten we in een suite van 56 m2 voor dezelfde prijs. Gegeten bij de Village Inn naast ons hotel, dus lopend gegaan. Geen taart als toetje op! Vandaag soms tot 11 graden en best veel zon. In totaal vandaag 411 km gereden. 














































3 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's. Het blijft behelpen met zo'n kamer. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super mooi !! 👏👍
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad prachtige omgeving en leuk zo’n museum . De verse sneeuw met bergen ook zo mooi. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen