zaterdag 8 april 2023

8 april: Needles - Blythe

Vanochtend eerst het Needles Regional Museum bezocht. De schrijver van Charlie Brown had op z’n 7e jaar in Needles gewoond en dat is natuurlijk business. Snoopy groter dan levensgroot in het museum en verder allerlei zaken uit het verleden. 

Tegenover het museum stond nog een (oud) hotel, in 1908 gebouwd door Fred Harvey. Deze man bouwde luxe hotels op de plaats waar de stoomtreinen moesten stoppen voor water in te nemen. De rijken konden de trein betalen en dus ook de dure hotels. 

Verder was er op het grasveld voor dit hotel ook iets gaande. Bij navraag bleek dit te gaan over eieren rapen door kinderen in verband met het paasfeest. Dit begon exact om 10.00 uur en duurde minder dan 2 minuten. In elk (plastic) ei zat snoep en soms ook een waardebon van de lokale pizzabakker. Door dit alles wat later weg dan gedacht. 

Dwars door de woestijn gereden richting Oatman en de bloemen kwamen in allerlei kleuren tevoorschijn. Het was werkelijk prachtig. In Oatman geparkeerd, maar in het dorp was geen enkele ezel (burro) te bekennen. Mensen stond voor jan doedel te wachten met het zakje voer dat ze net aangekocht hadden. Wat rondgekeken en toen weer op weg. Net buiten het dorp zagen we dan toch nog 2 groepen van elk 4 ezels. 

Onderweg gestopt bij Love’s waar we van het toilet gebruik maakten en even een foto schoten van de vrachtwagens die stonden te tanken. Dan door naar Lake Havasu, waar we de auto kwijt konden vlakbij de beroemde brug: London Bridge. Hier veel vertier en meteen onze yoghurt naar binnen gewerkt. Dan vanaf de 95 zuid Arizona via de 62 west naar de 95 zuid Californië gegaan. Moeten stoppen bij de controlepost van de landbouw. We hadden maar 2 appels en die mochten door. 

Dan door naar Blythe waar we slapen in de Econolodge. Hier na het eten (bij Sizzler) nog gebruik gemaakt van de jacuzzi bij het zwembad en dat was best lekker. Temperaturen vandaag 28/29 graden en in Lake Havasu zelfs 32 graden. Vandaag 296 km gereden.







































6 opmerkingen:

  1. Mochten jullie niet mee doen met paaseieren zoeken? Mooie foto's weer! Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's, mooi weer daar. Kees en Gijsje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig een bloeiende woestijn
    Groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Monique Van Vendeloo10-04-2023, 09:56

    Nou de kudde werd losgelaten!! Gelukkig voor de kinderen hoefde ze niet echt te zoeken, maar was het meer rapen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Weer een mooi verslag met foto’s
    Groet Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gelukkig toch ezels en jullie hadden dus eieren toch snel kunnen rapen!!! Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen