donderdag 27 april 2023

27 april: Gunnison - Delta

Bij ons motel stonden vanmorgen een paar bomen waar de ijspegels in hingen. Was net een graadje boven nul. Best bijzonder.

Vandaag leek een makkelijk ritje te worden over de 50 west richting Montrose. Bij Sapinero werd aangegeven dat er flinke wegwerkzaamheden aan kwamen te komen en werd ook meteen een omleiding aangegeven. Zonder die even te bekijken toch maar die omleiding genomen. Bleek de 92 west te zijn en toen die niet snel genoeg weer op de 50 uit kwam toch maar even gestopt om te kijken hoe dit nou echt zat. Die bleek dus pas in Delta weer op de 50 uit te komen, ver voorbij ons eerste doel. Omdraaien was geen optie, dus dan maar door en even slikken. De weg op zich was prachtig met veel klimmen en dalen, diepe afgronden en heel veel sneeuw. Ook nog wat meren die vrijwel nog dichtgevroren lagen. 

In Delta aangekomen dan toch maar via de 50 oost richting de Black Canyon of the Gunnison National Park. Hier het visitor center bezocht en de south rim drive gereden tot het eind. Onderweg verschillende stopplaatsen en wat trails gelopen, Dickie een paar meer dan Mari. Het is mooi om te zien hoe de rivier hier zich een weg heeft gebaand tussen de meest zwarte rotsen. 

Terug in Delta even bij de plaatselijke “Carglass” aangereden, omdat we een klein putje in de voorruit hebben. Advies was om hier niks aan te doen. 

We slapen vannacht in de Quality Inn te Delta. Vanmorgen een graadje of 3 en vanmiddag oplopend tot 22 graden en de hele dag zon. Door de omleiding Vandaag 116 km extra gereden, dat noem ik nog eens een omleiding……… In totaal vandaag 317 km. 


















4 opmerkingen:

  1. Dat is inderdaad een flink ommetje.
    Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg mooi die zwarte rotsen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi die Black Canyon en och dan moet je er een ommetje voor over hebben. Je hoefde het niet te fietsen hè. Ook die bomen met ijs echt prachtig. En mooi beeld van Dickie op dat uitkijkpunt. Hans en Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het omrijden is de moeite waard geweest, mooie foto's en een prachtige natuur, toppie !!
    Groetjes Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen