zaterdag 1 april 2023

1 april: Hollister - San Simeon

Vandaag zou een dag worden van improviseren. We wisten natuurlijk al dat een deel van Highway 1 was afgesloten. Eerst dus maar naar Monterey gereden en daar het visitor center bezocht. Hier vertelde men dat Highway 1 volledig was afgesloten vanaf een paar kilometer ten zuiden van Big Sur helemaal tot Ragged Point. Dat werd dus omrijden via Salinas en dan verder op de 101 zuid. 

Voordat we weer op weg gingen, even door Monterey gereden langs bekende plaatsen, o.a. Cannery Row en het beroemde aquarium, waar een rij voor de deur stond om naar binnen te mogen. Ook maakten we even tijd vrij om langs het voormalige huis van Sjaan de Groot aan de Carmelito Ave 120 te rijden. Even gestopt. Huis en tuin zagen er nog net zo uit als vroeger. Er was net een kolibrie aan het fourageren in een struik langs de weg. We vernamen dat Sjaan intussen is overleden. 

Ergens zomaar gestopt om van chauffeur te wisselen. Stom toevallig op een plek waar we jaren geleden ook stonden. Vlak bij een Denny’s en vlak daarachter een begraafplaats van Spaans taligen. Even rond gekeken. Veel mensen waren bezig met de onderhoud van een graf.

Dan weer op weg richting onze eindbestemming van vandaag. Onderweg in Gonzales in een park bij een baseballveld onze yoghurt gegeten. Ook twee keer gestopt bij een benzinestation om te plassen. We slapen vannacht in Quality Inn motel in San Simeon, vlak aan de oceaan. Vandaag best veel, nl. 324 km gereden. De hele dag zon en maximaal 19 graden.





















4 opmerkingen:

  1. Jullie hebben beter weer dan wij, geniet er maar van! Blijft leuk om jullie te volgen!
    RKC wint van Vitesse (ter informatie)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Al met al weer mooi indrukken van jullie trip door de States of Amerika.
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Monique Van Vendeloo02-04-2023, 13:12

    Fijn dat de temperatuur wat gaat veranderen, maken de fotoos ook een stuk mooier, het paasmandje staat je goed

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En dus geen 1 april mop, maar echt om moeten rijden. Fijn meer zon, oogt gelijk fijner maar vooral rijdt en loopt ook lekkerder.
    Van daag succes met de zeeolifanten.
    Fijne rit. Hans en Francine

    BeantwoordenVerwijderen