vrijdag 14 april 2023

14 april: Tucson - Benson

Vanmorgen naar het Pima Air & Space Museum geweest. Daar heeft Hans vast nog goede herinneringen aan. We hebben zelf buiten rond gelopen en niet het trammetje genomen. Het was intussen een graadje of 22 en volop zon, maar met de wind erbij was het goed te doen. Hier staan enkele honderden vliegtuigen, die voor het publiek toegankelijk zijn. Veel gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers, o.a. de B52. Ook enkele burgervliegtuigen. Verderop staan op nog een paar locaties duizenden afgedankte legertoestellen, niet te bezichtigen. De auto stond heerlijk uit de zon geparkeerd onder een afdak. 

Dan via de Interstate 10 oost en de 80 oost naar Tombstone. Bekend van Gunfight at the O.K. Corral. Hoewel hier al een paar keer geweest, blijft het toch altijd leuk. Er waren revolverhelden aan het schieten. Wie was de snelste en raakte ook nog zijn doel? 

Bij het Longhorn restaurant even koffie gedronken en samen een appel cobbler gedeeld met wat extra bollen ijs. Was een maaltijd op zich! Daarna het Courthouse museum bezocht. 

Net buiten het dorp op de terugweg de Boothill Graveyard bezocht. Hier liggen allerlei slachtoffers van gevechten begraven. Alleen Dickie want Mari was even uitgeteld. 

Dan weer via de 80 noord naar het motel waar we vannacht zullen slapen, de Quality Inn in Benson. Vandaag maximaal 25 graden en veel zon. 162 km gereden en bijna 12.000 stappen gelopen.





























2 opmerkingen:

  1. Al met al weer een mooi verhaal wat jullie daar allemaal zien. Toppie 👏
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een appel cobbler zal wel 93% non vet bevatten. Eet smakelijk. Nog veel reis plezier. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen