dinsdag 18 april 2023

18 april: Alamogordo

Vanmorgen eerst koffie gekocht bij de Circle K en dan meteen op weg via de 70 west naar White Sands National Park. Visitor Center bezocht en dan de rondrit in het park begonnen. Het spierwitte zand blijkt een overblijfsel te zijn van rotsen die er miljoenen jaren gelden waren. Het is eigenlijk helemaal geen zand, maar een soort gips. Onderweg een paar trails gelopen, door het zand omhoog en omlaag. Ergens halfweg op een picknickplaats onze koffie genuttigd, met een Belvita koekje. Klinkt toch gezond, nietwaar? 

Terug bij het Visitor Center onze bakjes met yoghurt naar binnen gewerkt. Er zaten wat zwaluwen die niet zo blij waren, dat wij vlak bij hun nestje zaten te eten. Hier en daar al yucca’s in bloei. In de zeep bij het visitor center zat zand als scrubmiddel…..

Dan via de 70 oost en de 54 west naar onze volgende bestemming, PistachioLand. Dit is een grote pistachenoten teler met een flinke souvenierwinkel, ijscotent, enz. We hadden kaartjes gekocht voor de rondrit door de boomgaarden. Door de gids werd verteld hoe deze bomen in de USA terecht zijn gekomen. Voor de bestuiving geen bijen nodig. Op 25 vrouwelijke bomen staat 1 mannetje en de wind doet de rest. In de winkel flink geproefd van de gratis noten. 😉

Daarna terug naar ons motel. Vanavond gegeten bij Chili’s Grill & Bar, op loopafstand van ons motel. Vandaag 26 graden met soms een flinke wind. 106 km gereden en ruim 10.000 stappen gelopen.





































6 opmerkingen:

  1. Het lijkt wel op een flink pak sneeuw. Tock lekker bij die temperatuur. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekkere nootjes! Ja, dat 'zand' lijkt inderdaad meer op poedersneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. prachtige plaatjes weer, en met al die stappen kun je wel een paar hamburgers op.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zand in de zeep om te dienen als scrubmiddel ……. Pff lijkt me wat kriebelig 😀 weer een leuk verslag met foto’s
    Groetjes van ons twee Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Monique Van Vendeloo19-04-2023, 21:18

    Is daar een film opgenomen dat jullie weten?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Inderdaad net poeder sneeuw erg leuk. En die nootjes daar hoef je je niet in te houden , lekker. Groetjes Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen