dinsdag 11 april 2023

11 april: Gila Bend - Ajo

Vanmorgen ontbeten bij de Space Age en meteen nog wat foto’s buiten gemaakt. Daarna naar Ajo gereden en daar ons motel besproken voor vanavond. We weten niet precies hoe laat we terug zijn uit het park. 

Dan door via de 85 zuid naar het Organ Pipe Cactus National Monument. Om 10.05 uur al 32 graden. Onderweg een controlepost van de Border Patrol. Gestopt bij het visitor center en het toilet gebruikt. Dan het park in. Je kunt er een rondje rijden, meest eenrichtingsverkeer, van ongeveer 65 km. Bijna alles over verharde weg van grind, zand en keien. Een soort wasbord dus. Het was vooral hotseklotsen. De auto kon het gelukkig allemaal goed aan. Over dit rondje deden we dan ook 3 uur en een kwartier. Onderweg bij een paar bankjes gestopt voor de lunch en met een Duits stel zitten praten. 

Toen we aan de zuidkant van het park aankwamen, wisten we even niet wat we zagen. Het bleek “het hek van Trump” te zijn, dat op een aantal plaatsen is neergezet om de Mexicanen en andere illegalen buiten te houden. Het kwam bij ons een beetje onwezenlijk over. Natuurlijk wat foto’s gemaakt, want die kans krijg je misschien nooit meer. We kwamen ook diverse auto’s tegen van de Border Patrol. 

Dan terug via de 85 noord naar Ajo, waar we vanavond slapen in Marine Motel, waar we in 1997 ook geslapen hebben met Hans. Net gegeten bij een Mexicaans restaurant, Arriba genaamd. Het eten was niet te pittig gelukkig. Vandaag 253 km gereden bij een temperatuur van 36 graden. 




































5 opmerkingen:

  1. Mooie foto's. Ik kan mij die hobbelige weg door het park nog herinneren. Toen stonden de cactussen ook in bloei. Groetjes van Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto’s wat een mooi park en heerlijke weg ( om te fietsen) . Wat een hek , een soort Chinese muur. Geniet lekker van temperatuurtje, hier moet het nog komen Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie reis zijn jullie aan het maken. Ik vind het super leuk om jullie blog te lezen en de mooie foto's te bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige foto’s, ja die hobbelige weg dat is wat 😉
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Monique Van Vendeloo14-04-2023, 19:54

    Prachtige vetplanten en cactusplanten

    BeantwoordenVerwijderen