woensdag 19 april 2023

19 april: Alamogordo - Roswell

Meteen na het opstaan een mailtje gestuurd naar Angel Delgadillo in Seligman AZ, die vandaag 96 jaar is geworden, met onze gelukwensen.

Vanmorgen eerst effe getankt en de insecten van de voorruit verwijderd. Dan via de 82 oost tot Artesia met onderweg wat oponthoud vanwege wegwerkzaamheden. Deze weg is 177 km heuveltje op, heuveltje af, tot iets boven de 2.000 meter. Veel bochten en bovenin slechts 13 graden ondanks de stralende zon. In Artesia gestopt voor onze yoghurt lunch, vlakbij een monument over de oliewinning, op een mooi bankje in de schaduw. 

Daarna via de 284 noord richting Roswell. Onderweg nog even gestopt bij Rockhill Dairy in Dexter, een grote melkveehouder met duizenden stuks rundvee. Deze zat helaas niet op ons te wachten, dus dan maar weer door. 

Roswell is bekend van de UFO-crash uit 1947. Hier uiteraard het UFO museum bezocht. In 2002 hebben we hier nog gesproken met Glenn Dennis, één van de oprichters van dit museum. Hij werkte in 1947 als 22 jarige bij de plaatselijke begrafenisondernemer en was als zodanig betrokken bij het bergen van de “lichamen”. Deze man is in 2015 op 90 jarige leeftijd overleden. 

Daarna wat gelopen en een koude koffie genomen bij de McDonalds die er ook als een soort UFO uitzag. Alles draait hier om het gebeuren uit 1947 en de vraag blijft natuurlijk: waar of niet waar? 

Vanavond ons eerste Chinese buffet op bij China King Super Buffet. Vandaag 30 graden en 257 km gereden. Gelukkig waait het de laatste dagen best wel, anders was het minder goed uit te houden.































4 opmerkingen:

  1. Dat er iets in '47 daar gebeurd is lijkt zeker een feit. Maar 'lichamen met menselijke vormen' is waarschijnlijk meer de verwezenlijking van ons angstbeeld voor het onbekende. Daarnaast is er een praktisch probleem; de afstanden in ons heelal zijn te groot en met de snelheid van het licht als maximum duurt het nog steeds vier jaar totdat je zelfs maar bij de eerstvolgende ster bent. Alle sterren & planeten in het heelal verwijderen zich van elkaar, zodat een bezoekje over en weer onmogelijk lijkt, ja het gaat ooit definitief stikdonker worden. Maar dat maakt ons Zonnestelsel niet meer mee. En wij als mensen? Zorgen dat er yoghurt beschikbaar blijft is veel belangrijker dan bang zijn voor aliens ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. JaJa heuvel op en heuvel af met voet op gaspedaal !!!!!!!!!’HaHa goede reactie Mark. Lijkt ons ook zeer onwaarschijnlijk dat er “lichamen” zouden zijn geweest maar iets is er gebeurd natuurlijk en het wordt lekker in stand gehouden. Leuk Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi 👍👍
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toch ‘mooi’ dat zo’n stad daar na 75 jaar nog van profiteert groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen