maandag 10 april 2023

10 april: Yuma - Gila Bend

Vandaag stond de gevangenis op het menu. De Yuma Territorial Prison, nu een Historic State Park. Onze kaartjes met seniorenkorting gekocht en naar binnen. Het was warm, om 10 uur al 29 graden. Hierna de tank weer vol gegooid en via Interstate 8 oost richting onze eindbestemming van vandaag. 

Onderweg vanaf de Interstate zagen we weer een enorme hoeveelheid runderen. We roken ze eerder dan we ze zagen. Even opgezocht en het gaat om de McElhaney Feedyard in Welton, Arizona. Hier staan 115.000 stuks runderen, die opgefokt worden voor de slacht. Er werken slechts 88 personen. 

Onderweg bij een rest area weer even ons bakje yoghurt gegeten. Dan verder via de Interstate 8 oost. Nog even de weg af gegaan voor het Solana Generating Station, vlakbij Gila Bend. Het was helaas niet te bezichtigen. Hier staan honderduizenden zonnepanelen, die halfrond zijn en waar een chemische vloeistof bij komt kijken. Het is een project uit 2013 en beslaat 2.200.000 vierkante meter. 

Leuk om bij de afslag naar Gila Bend de namen Phoenix en Ajo op één bord te zien. In Phoenix wonen ruim 1,6 miljoen mensen en in Ajo nog geen 3.000.  We slapen vannacht in de Gila Bend Lodge. Vanavond gegeten bij het Space Age restaurant van de Best Western. Ondanks dat het buiten nog 37 graden was, moesten we in het restaurant onze vesten aantrekken in verband met de koude airco. Het zwembad was helaas nog te koud. Vandaag 38 graden en 209 km gereden.





































5 opmerkingen:

  1. Jullie hadden je er speciaal op gekleed zie ik😉groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een temperatuurtje. En inderdaad gestreept naar gevangenis. Bijzonder restaurant daar. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En inderdaad het is een hoed met nek bescherming. Goed gedaan want met deze temperaturen is het echt belangrijk. Dus voor deze keer vergeven. Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alweer een mooi verslag met leuke foto’s.
    Temperatuur is prima
    Jan En Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hedwig Bouwens12-04-2023, 19:49


    Wat is het toch mooi daar en erg warm maar jullie zijn dan ook al heel ver in het zuiden. Zie verschillende dingen voorbij komen waarvan ik denk, ooh ja dat kan ik me ook nog herinneren. Erg leuk om te zien hoe ontspannen jullie zijn.
    Wyatt Earp kwam me ook bekend voor, even gegoogeld er is een film gemaakt over zijn leven, zal ik die wel hebben gezien.

    BeantwoordenVerwijderen