zondag 30 april 2023

30 april: Canyonlands National Park

Vandaag voor de eerste keer naar Canyonlands National Park. Er was een kleine file bij de ingang maar binnen een kwartier waren we er door. Gestopt bij het Island in the Sky Visitor Center. Dan bijna alle uitzichtpunten bezocht en de Green River gezien. Niet zo spectaculair als gisteren, maar toch erg mooi met enorm veel Canyons. 

Misschien hebben jullie de film “127 Hours” gezien uit 2010. Dit gaat over een hiker die in april 2003, door een val in een smalle spleet (in Canyonlands NP) met zijn arm vast kwam te zitten omdat er ook nog een rotsblok omlaag kwam. Hij heeft zich na dagen “bevrijd” door zijn arm grotendeels te amputeren. Hij is daarna gaan lopen en werd gevonden door Eric Meijer, zijn vrouw Monique en hun zoontje. Deze hebben de redding verder in gang gezet door de hulpdiensten op te roepen. Eric kennen wij, omdat hij jarenlang vrijwilliger was bij Wereldcontact. Nu is hij adviseur bij GoAmerika.nl. 

Het was erg druk maar voor onze koffie mochten wij op de picknick area aansluiten bij 4 vriendelijke Amerikanen. We hebben gezellig zitten praten! Twee kwamen uit Glenwood Springs en twee uit de buurt van Seattle. We hebben een foto van de vier mogen maken en later vroeg één van de dames of ze een foto van ons mocht maken voor haar kleindochter. We moesten dan wel een poppetje van Minnie Mouse vasthouden. 

De rest van de middag wat rustiger aan gedaan. Om precies 18.00 uur Mountain Time zouden nog een klein aantal “timed entry” toegangsbewijzen voor Arches National Park worden vrijgegeven. Wij direct online gegaan en binnen 2 minuten was het gepiept. We hadden dus geluk en mogen nu morgen tussen 8 en 9 uur het park in. 

Vanavond heerlijk gegeten bij Dewey’s in het dorp. Vandaag 172 km gereden. Het werd uiteindelijk 30 graden en de hele dag zon. 































5 opmerkingen:

  1. It was lovely to meet you both today. We enjoyed our conversation! (Our 7-year-old granddaughter was pleased to see you with Minnie, who we have photographed with us all over the world.)
    We wish you safe travel on the rest of your visit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fantastisch wat een prachtige foto’s. Inderdaad aparte manier van inchecken en wat ontzettend leuk zo’n onverwacht gratis etentje en goed idee om dat in stand te houden. Jullie genieten voor meer dan 100%. Fijn. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Begrepen van de mensen die we gisteren spraken dat het in hetzelfde restaurant had gemoeten. We beginnen dus een nieuwe ketting. Gr. Dickie

      Verwijderen
  3. Wat een mooie, lange roadtrip! Veel plezier nog. Groeten, Sandra & Pierre.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het wordt van lieverlee eentonig (sorry), maar wat hebben jullie tot nu toe een super trip door de States of America 👏
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen