woensdag 26 april 2023

26 april: Colorado Springs - Gunnison

Vandaag een rustig rijdagje. Eerst via de 115 zuid tot Penrose. Onderweg verse sneeuw en soms laaghangende bewolking. Erg mooi. 

Dan via de 50 west en nog meer sneeuw tot Salida. Hier even geluncht bij de Subway en mandarijnen gekocht bij de Walmart. We kwamen ook nog langs de afslag naar de Royal Gorge Bridge. Hier moest ik ooit van Piet overheen rijden, maar heb die $ 20 nog steeds van hem tegoed.

Dan verder op de 50 west en via de Monarch Pass met een hoogte van 11.312 ft en ontzettend veel sneeuw richting Gunnison. Onderweg en ook bovenop de pas kwam er veel damp van de weg, zodat het soms mistig leek. Onderweg liepen nog wat bighorn sheep in de sneeuw langs de weg. De wegen waren overal goed berijdbaar en vrij van sneeuw. 

We slapen vannacht in The Inn at Tomichi Village in Gunnison. In deze plaats woonde tot 2008 Raymond Porter van Tuyl, Ray genaamd. Benieuwd of deze man uit onze omgeving kwam….. Hij overleed toen hij 98 was en liet zijn ranch na aan de stad. Nu kun je er wandelen, maar de natuur was nog niet opgebloeid. 

Gegeten bij het Ol Miner Steakhouse en allebei een heerlijke forel op. Vandaag tussen de 3 en 12 graden. 319 km gereden. 





















7 opmerkingen:

  1. Een winters sprookje . Hier vanochtend op journaal knotsen van hagelstenen in Texas veel autoruiten stuk . Maar hebben jullie geen last van. Groetjes Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier niks van gehoord, maar we zien vrijwel geen tv. M&D

      Verwijderen
  2. 20 dollarbriefjes komen jullie kant op ;) Groeten, Mark

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hou liever het verhaal in stand waar we beiden regelmatig nog flink om konden lachen. Gr. M 😀

      Verwijderen
  3. Alweer een mooie weergave van jullie belevenissen 👍
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je zult die 20 dollar van Piet niet meer krijgen. Het zijn weer mooie plaatjes. Gr. Henk en Jannie

    BeantwoordenVerwijderen