vrijdag 21 april 2023

21 april: Tucumcari - Santa Fe

Vanmorgen eerst getankt bij de buurman, de Conoco. Daarna het stukje Route 66 door het dorp gereden tot de Interstate 40 west. 

In Santa Rosa van chauffeur gewisseld en een toiletstop gemaakt bij de Flying J. Het automuseum waar we ooit eerder zijn geweest, was er nog steeds en heeft de Corona-tijd overleefd. Dan kun je niet van alle bedrijven zeggen, want evenals in Tucumcari stonden ook in Santa Rosa veel panden leeg en verlaten. 

Onderweg maakte de Flying C Ranch flink reclame met tientallen borden. Hier niet gestopt.

De volgende stop was Clines Corners. Hier is een groot Travel Center, waar je echt alles kunt kopen, zelfs zakjes drop voor $ 6,99 plus tax. Ook de beroemde Jelly Belly’s waren hier te koop. Er was een prachtige toiletruimte, waar Dickie gebruik van maakte.

Daarna door via de 185 noord naar Santa Fe, waar we problemen hadden om te parkeren. Ondanks geen echt seizoen, was het er best al druk. Na wat rondrijden toch nog een plaatsje gevonden zo’n 800 meter lopen van de plaza. Daar eerst geluncht en daarna wat rondgelopen en een kerk bezocht. 

We slapen vannacht bij de Ramada Inn. Vanmorgen 5 graden en wind. Rond 11 uur 11 graden en in Santa Fe 15 graden met flink wind. Vest en/of dunne jas waren nodig. Vandaag 296 km gereden en ruim 10.000 stappen gelopen. 






























3 opmerkingen:

  1. Santa Fé heeft een magische klank, alweer een leuk verslag met mooie foto’s. Jullie genieten ervan 👍 goede voortzetting van jullie trip door de States.
    Jan en Gonda 👏

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Monique Van Vendeloo22-04-2023, 22:41

    Het glas in lood is prachtig, evenals jullie reis. Rosswell lijkt mij toch zeker wel bijzonder, maar dat was gisteren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie dingen weer. Het is echt elke dag weer wat anders genieten. Nog wel fris hè. Groetjes Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen