maandag 1 mei 2023

1 mei: Arches National Park

Vanmorgen tegen 6 uur opgestaan. Om half 7 aan het ontbijt. Tegen half 8 richting Arches National Park. Om precies 8 uur door de controlepost met onze timed entry, die van 8 tot 9 uur geldig was. 

Direct doorgereden naar de parking bij de trail naar Delicate Arch. Geplast, rugzakken ingepakt met veel water en eten (brood, koeken, dropjes, chips). Om kwart voor 9 gaan lopen. Het was toen 16 graden en zon. De trail, meest bergop, is bijna 5 kilometer lang (heen en terug). Rond 10.15 uur waren we boven en hadden we ons doel voor die dag bereikt. De klim is best zwaar en erg ongelijk. Op sommige plaatsen erg smal en vlak langs de afgrond. Ging goed! Delicate Arch is de mooiste van allemaal (vinden wij). Veel foto’s gemaakt en laten maken. Na een minuut of 20 weer naar beneden, waar we om kwart voor 12 aankwamen. Het was toen 26 graden en zon. 

Daarna naar Devils Garden gereden en na wat zoeken een parkeerplaats gevonden vlak bij de picnic area. Hier ons brood op met wat chips. De trail van ruim 3 km naar Landscape Arch zagen we even niet meer zitten. 

Op de terugweg nog veel gestopt bij uitkijkpunten, o.a. bij de Windows en Balanced Rock. Veel te veel foto’s gemaakt. Om een uur of 4 weer terug in ons motel. Het was inmiddels 30 graden in het park en 32 in Moab.  Even een douche genomen en wat gerust. Vanavond ons eerste echte ijsje op, 1 bol per persoon, vergelijkbaar met 4 flinke Nederlandse bollen. 😂
Een tijdje lekker buiten gezeten. Vandaag 103 km gereden en ruim 14.000 stappen gelopen. 


























7 opmerkingen:

  1. GEWELDIGE foto's, zeker de moeite waard om je bed vroeg voor uit te komen. Voordeel zo vroeg is dat de temperatuur nog niet zo hoog is. Dat is genieten lijkt mij. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was genieten! Groetjes van Netty

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie genieten met volle teugen, mooi om te zien !!. Prachtige foto’s en mooi verslag 👌
    Jam en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig wat een landschap. De moeite van vroeg opstaan waard. En 1 zo’n klim is ook genoeg met verder uitkijkpunten.
    Mooi mooi mooi Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Monique Van Vendeloo02-05-2023, 21:48

    Wat mooi allemaal

    BeantwoordenVerwijderen