vrijdag 30 juni 2023

30 juni: Red Deer dag 1

Vandaag in de stad gebleven. Eerst geparkeerd bij Bower Ponds, een park langs een rivier met vijvers, en daar een flinke wandeling gemaakt richting de oude binnenstad. Eerst nog even een ijskoffie genuttigd bij de Mac. Dan gelopen naar Ross Street Patio, waar tussen 12 uur en half 2 een zangeres live te zien en te horen was. Op een bankje een tijdje geluisterd naar soms wat bekende nummers. Iets verderop stond een monument voor de veteranen. Links en rechts ook wat muurschilderingen. 

Bij de Superstore nog t-shirts gekocht voor Canada Day van morgen. Dan terug naar Bower Ponds en nog even gerust op een bankje. Het podium voor de festiviteiten van morgen werd al opgebouwd. 

Bij Tim Hortons een salade op als lunch en bij de Walmart nog een leuk t-shirt gekocht. Terug naar ons motel en nog even bij Tim Hortons (naast ons motel) koffie gedronken met een eigen koekje. Bij ons motel stond een leuke GMC, iets groter dan de Ford van ons. 😂 

Bij Denny’s een seniorenmaaltijd gegeten. Onderweg terug naar ons motel kwam er een waarschuwing op onze mobieltjes binnen voor een tornado binnen het bereik van onze mobiele telefoons. Gelukkig tot nu toe niks van gemerkt. Thuis nog een yoghurtje op en een beker thee. 

We zagen op Weather Channel dat rook van de bosbranden in Canada nu ook de grens van Europa heeft bereikt. Benieuwd of men dit in Nederland ook nog gaat merken. Vandaag 35 km gereden en ruim 11.000 stappen gelopen. Temperaturen tot 26 graden. 



























donderdag 29 juni 2023

29 juni: Edmonton - Red Deer

Vandaag een makkelijk dagje. Het tempo kan nu echt omlaag. Mari reed de koffers, koelbox en rugzakken naar de auto. 

Via de 216 zuid en de 2 zuid naar Leduc. Hier eerst getankt bij de Esso 😀 voor CAD 1,299, omgerekend € 0,91 per liter. 

Dan via de 2A zuid verder naar Wetaskiwin. Hier koffie gedronken bij Tim Hortons en daarna boodschappen gedaan bij de Walmart. In Ponoka gestopt bij het Centennial Park en daar onze yoghurt gegeten. Dan in Lacombe geshopt bij de Dollarama. 

Het nieuwe boek van Nina was in Canada nog niet te koop. Wel lagen er toverstokjes van Harry Potter, dus wie weet, gaat dat alsnog gebeuren. 😀

Daarna via de 2 zuid verder naar Red Deer. We slapen de komende 3 nachten bij de Ramada Red Deer Hotel & Suites. We hebben een mooie kamer met als extra een bubbelbad. 

Vandaag 172 km gereden. Temperaturen tot 27 graden. 













woensdag 28 juni 2023

28 juni: Edmonton

Vandaag in de stad gebleven. Eerst geparkeerd op redelijke afstand van de “State Capitol” van Alberta, die hier Alberta Legislature Building genoemd wordt. We hadden de tour van 11 uur geboekt en waren ook met 11 man totaal + de gids. We kregen veel informatie en de gids deed het erg leuk. Na de rondleiding sprak Dickie nog met een receptioniste die geboren was in Friesland en later vanuit Grootegast naar Canada was verhuisd. 

Daarna een Tim Hortons opgezocht en koffie gedronken. Dan naar Fort Edmonton Park. Naast een klein pretpark voor kinderen kon je hier een stuk geschiedenis opdoen, verdeeld over de jaren 1846, 1885, 1905 en 1920. Veel oude gebouwen uit die tijd, authentiek dan wel gerestaureerd. Het was flink wandelen daar in de warme zon. Er reden een tram rond en een stoomtrein, maar daar maakten wij geen gebruik van.

Vanavond gegeten bij Denny’s naast ons motel. Op de terugweg hiervan zagen we dat ons motel iedereen al een Happy Canada Day toewenste. Dat is dus zaterdag 1 juli het geval en wij zijn er bij net als 6 jaar geleden. In de lobby van ons motel staat een afzichtelijk tafeltje (vinden wij). 

Vandaag 36 km gereden en ruim 13.000 stappen gelopen. Temperaturen tot 27 graden.