dinsdag 27 juni 2023

27 juni: Omgeving Edmonton

Vandaag via de 216 oost en de 16 oost ineens doorgereden naar Elk Island National Park, een kilometer of 60 van Edmonton. Hier de zuid ingang genomen. We wilden daar een trail lopen van bijna 4 kilometer, maar toen we daar aankwamen, bleken er zoveel muggen en vliegen te zijn, dat we hier vanaf hebben gezien. 

Wel onderweg een tijdje zitten praten met Chuck & Doreen Jones, hij een tachtiger en zij iets jonger. Woonden in St.Albert, iets ten noordwesten van Edmonton. Gezellig zitten kletsen en natuurlijk waren ze ook in Nederland geweest, net la onze gesprekspartners van gisteren. 

Verder onderweg 1 bizon gezien, maar dan wel vlak naast de weg. 

Dan via de west uitgang weer op pad via enkele township roads. Links en rechts wat oude (kar)schuren. Heel veel graanvelden onderweg. Koffie en onze eigen pannenkoeken op bij Tim Hortons in Fort Saskatchewan. Boodschappen gedaan bij de Walmart. 

Weer onderweg een grote tempel gezien van de Sikhs, de Nanaksar Gurdwara Gursikh Temple. 

Tegen de avond naar het baseball  gegaan. De wedstrijd tussen de Edmonton Riverhawks en de Bellingham Bells uit de USA. Vooraf werden beide volksliederen gezongen. Ook stond er een groep mannen te zingen voor het stadion en later ook in het stadion. Voor de wedstrijd wat volksvermaak met kinderen en hun papa’s. Na 6,5 inning hielden we het voor gezien met de stand 1-6 in het voordeel van de Bells. De einduitslag blijkt 3-10 te zijn geworden.

Vandaag 205 km gereden. Temperaturen tot 27 graden. 






































3 opmerkingen:

  1. Van die KARSCHUUR😉 is inderdaad niet zoveel meer over. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh heerlijk dat muziekje met die vaders die met de kinderen zwaaien. Mooie tempel echt Indiaas. En weer Tim Horton. Groetjes Hans Francine.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer een leuk verhaal
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen