dinsdag 6 juni 2023

6 juni: Yellowstone Park dag 2

Voor zeven uur opgestaan en na het ontbijt direct op weg naar Yellowstone. Na wat kilometers in het park plotseling een opstopping. Bleek dat de bizons besloten hadden om de weg te gaan oversteken. En als auto stop je dan graag. Een flink aantal kwam over het paadje naast onze auto en sommigen zelfs over het asfalt strak naast de auto. Onze buitenspiegel bleef gelukkig gespaard. 

Hierna ineens doorgereden naar de parking bij de Grand Prismatic Spring, één van de mooiste natuurwonderen van Yellowstone. De parking was overvol, dus dan maar langs de weg geparkeerd. Hier een flink stuk gelopen. We zagen meteen al een visarend, die zijn kunsten vertoonde voor het publiek langs de rivier. De kleuren van de algengroei zijn bijzonder om te zien. 

Daarna door naar de Old Faithful Geyser. Onderweg een half uur stilgestaan wegens wegwerkzaamheden. Hier eerst wat gegeten en dan op pad voor de wandeling, die eindigt bij de Morning Glory Pool. Deze is minder blauw dan vroeger maar toch erg mooi om te zien. Via een andere weg terug gelopen en zo zagen we van afstand de Old Faithful Geyser in volle glorie zijn water en stoom omhoog spuiten. Na weer een half uur oponthoud op de weg terug.

 Ondanks dat we al veel gelopen hadden toch besloten om de trail nog te gaan lopen naar het uitkijkpunt op de Grand Prismatic Spring. Hier waren we immers nog nooit geweest. Tijdens deze trail kregen we zicht op weer 3 beren, een grizzly met 2 grotere jongen. Goed te zien maar te ver voor een foto met onze iPhone. Daarna verder omhoog gelopen naar het uitkijkpunt. Het was hier een drukte van belang. Mensen stonden te dringen voor de beste plek en Mari moest wat Indiërs aan de kant drukken voor de allerbeste plek. Hierna hebben diverse mensen nog foto’s van ons beiden gemaakt en wijzelf ook nog een niet te noemen aantal selfies. Op de terugweg bleek dat de 3 eerdergenoemde beren zich een eind verplaatst hadden en nu tegenover onze parkeerplaats liepen, iets dichterbij dan daarvoor. 

Vandaag 105 km gereden en ruim 25.000 stappen gelopen. Temperaturen tot 23 graden en veel zon.











































3 opmerkingen:

  1. Geweldig die beren zijn echt wel te zien en wat leuk die Bizons zo vlak langs auto. Prachtige geysers en die kleuren, doen heel denken aan Nieuw Zeeland daar heb je ook zo’n park. Zo wonderlijk die kleuren. Nou jullie krijgen wel waar voor je geld.
    En Mari mag die Indiërs gerust opzij duwen , ze doen zelf niet anders in India. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig allemaal en wakke grote beesten joh brrr !!!.
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig die Bisons , zijn toch wel heel indrukwekkende beesten

    BeantwoordenVerwijderen