dinsdag 13 juni 2023

13 juni: Kalispell - Cranbrook

Mari ging voor het laatst uit checken in de USA (snif, snif) en daarna gingen we via de 93 noord op weg naar Canada. Onze contante US dollars moesten op, dus naar de Walmart in Kalispell. Dickie raakte hier nog in gesprek met de schoondochter van een oude verzetsstrijder uit Nederland. Ook hier lieten wij een Nederlandse souvenier van de Xenos achter. 

Kort voor de grens nog even de benen gestrekt in Eureka. We namen zonder moeite de Canadese grenspost bij Roosville. Direct over de grens onze kilometerteller weer omgezet van mijlen naar kilometers. Onderweg naar Cranbrook gaf onze teller een mooie kilometerstand aan, nl. 22222,2. 

Kort voor Cranbrook sloegen we af naar de 95 zuid/3 west. Pas in Cranbrook kwamen we de eerste Tim Hortons tegen, dus direct aan de koffie met een peanutbutter koekje. De prijzen bij Tim Hortons zijn nog steeds erg aantrekkelijk, nl. € 5,27 voor dit alles samen. 

Daarna gingen we het dorp in om de olie te laten verversen. Kal Tire had echter vandaag en morgen geen tijd en ook de Ford dealer beweerde de komende 3 weken helemaal vol te zitten. Dan maar naar de Jiffy Lube en daar konden we meteen de smeerbrug op rijden. Na een goed half uurtje was het gepiept. 

Nog even door de Superstore en de Walmart geslenterd. Becel en ook margarine in grootverpakking. Vanavond een senioren gerecht op bij ABC restaurant. Vandaag 228 km gereden. Temperaturen tot 28 graden. 































4 opmerkingen:

  1. Welkom in Canada! Geniet van BC en AB! Groetjes uit ON 🍁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De laatste weken in Canada. USA zal gemist worden, maar fantastische tijd gehad. Nu weer wat anders, ook leuk. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nu weer wat anders, 🫢
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dodge Challenger R/T; heel veel BRRRROEM :), grr...Mark

    BeantwoordenVerwijderen