vrijdag 16 juni 2023

16 juni: Osoyoos - Vernon

Vanmorgen via de 97 noord richting Vernon. Tussendoor, net boven Osoyoos, de Black Sage Road gereden tussen de wijnvelden door. Ook goed uitzicht op de meren rondom. Dan gestopt bij een fruitstand van Teunis van Kalkeren, die in 1954 als tiener met z’n ouders vanuit Tiel naar Canada is geĆ«migreerd. Dickie heeft even met zijn vrouw staan praten. 

De wijnboeren wonen vaak in luxe stulpjes. Bij Tim Hortons koffie gedronken. Verderop net voor Summerland was een aardverschuiving geweest, maar we hadden geluk, want alles was net weer aan het rijden en wij konden aanpikken. Een aantal fruitstands waren nog gesloten of verkochten geen (of hele kleine) kersen. 

Later bij Tim Hortons nog een wrap gegeten als lunch. Besloten om in Kelowna even naar het centrum te rijden. Geparkeerd bij het visitor center, want er leek in een park iets te doen te zijn. Uit navraag bleek dat het graduation day was van een high school. Alle studenten met aanhang waren flink opgedoft. Ze liepen in een parade langs de belangstellenden. 

Dan door naar ons motel in Vernon. We slapen vannacht bij de Quality Inn. Er was nog een soort avond-braderie in een park, dus na het eten hier even naartoe. Een man had zijn zelfgemaakte vogelhuisjes in de verkoop en dat waren pracht stukken. Na afloop nog even met twee stellen uit Armstrong staan praten. Was erg gezellig en Dickie deelde Nederlandse dropjes uit, waarvan ze zeiden dat die lekker waren. Ook een doosje salmiakbolletjes meegegeven voor onderweg. 

Onze auto is een voorbeeld voor iedere vakantieganger. Alles keurig op orde en we weten alles blindelings te vinden. Vandaag 188 km gereden. Temperaturen tot 26 graden. 










































4 opmerkingen:

  1. Inderdaad hele mooie vogelhuisje. Wij hadden niets anders verwacht, dat in jullie auto alles met gemakt is terug te vinden. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappige dingen maken jullie mee. Die vogelhuisjes, echt bijzonder en zo’n graduation parade. En jullie auto och net als bij jullie thuis goed georganiseerd. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In plaats van Yoghurt ben ik deze week ineens bij de supermarkt steeds op zoek naar een Tim Hortons. Gr. Mark

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toch weer anders dan de USA
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen