maandag 19 juni 2023

19 juni: Revelstoke - Golden

Via de 1 oost, de Trans Canada Highway, naar Golden. Onderweg reden we dan door het Glacier National Park. We begonnen met 8 graden en druilerig weer. Verderop begon het meer te regenen en stond de weg soms op plekken blank. We wilden in Glacier minstens 4 trails gaan lopen, maar de eerste 3 waren wegens omstandigheden nog gesloten. De 4e van 3,3 km lieten we toch maar zitten, gezien de vele regen die omlaag kwam. 

Bovenop Rogers Pass naar het visitor center geweest en daar nog wat info opgedaan. De enige trail die werd aanbevolen was er eentje van 8,4 km. Geschatte duur zo’n 2,5 uur. Ook al leek de regen wat minder, ook dit zagen we niet zitten. De temperatuur bovenop was intussen gezakt naar 4 graden. Er lag nog flink wat sneeuw tegen de berghellingen.

Dan maar door naar ons motel in Golden. Onderweg nog een flinke vertraging door wegwerkzaamheden. Ook reden we een andere tijdzone binnen, waardoor we een uur verspeelden. Het verschil met Nederland is nu weer 8 uur (vroeger). Hierdoor waren we om 15 uur pas bij ons motel, de Travelodge in Golden, waar we 2 nachten zullen slapen. Meteen onze sleutels opgehaald en de kachel aangezet. Vanmiddag nog wat rond gekeken in Golden en een paar kleine boodschappen gedaan. De temperatuur was inmiddels opgelopen naar 10 graden. Vandaag 171 km gereden.
































3 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige foto's weer.Jullie hebben wel wiebelweer daar dan koud dan warm, zon ,regen tot wandelen in sneeuw.Wij moeten op dit moment niet aan een kachel denken......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad regenachtig. Jammer van de trails. Toch nog laat dicht zo half juni. En koud, wat wij ons niet kunnen voorstellen met de rond de 30 graden hier. Groetjes Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 👌
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen