zondag 4 juni 2023

4 juni: Twin Falls - Idaho Falls

Vandaag eerst de auto volgetankt en de ruitensproeier bijgevuld. Dan op pad en al snel gestopt bij de Snake River. Stukje de brug op gelopen en foto’s gemaakt bij het uitzichtpunt. Mensen waren aan het kajakken op de rivier.

Dan via de 93 noord/26 oost op pad naar Craters of the Moon National Monument. Bij het visitor center even een plattegrond gehaald en dan op pad voor de rondrit. Op de parking van de North Crater Flow Trail kwamen we een gepensioneerd stel uit Nederland tegen, uit Varsseveld, die met hun camper gestart waren in Edmonton. Een tijdje gezellig staan praten en ervaringen uitgewisseld. 

Dan naar Devils Orchard en daar de trail gelopen. Verderop de Inferno Cone helemaal beklommen. Was pittig met erg mooi! Weer verder de Spatter Cones Trail gelopen. Kort maar erg steil. Overal groeien korstmossen op de lava. Daarna nog de Snow Cone Trail gelopen. Kort en makkelijk. In de “cone” lag nog flink wat sneeuw en ijs. 

Onderweg naar een langere trail, die we niet liepen, lag een hondje op zijn baasje te wachten.

 Terug bij het visitor center sprak Dickie nog even met een Amerikaanse, die van Slyke heette en van Nederlandse komaf was, weliswaar heel ver, maar toch. Blij gemaakt met een souveniertje van de Xenos. Ook nog een praatje gemaakt met een ranger. 

Bij Arco de 26/20 oost genomen en iets verder de 20 oost tot onze eindbestemming. We slapen vannacht bij de FairBridge Inn. Gegeten bij Perkins, die een flinke vlag heeft ophangen. Bij een rotonde nog een groot stuk kitsch gezien. Vandaag 311 km gereden. Temperaturen tot 23 graden. 

Weer veel te veel foto’s. Succes aan de kijkers 😀






















































3 opmerkingen:

  1. Alweer een mooi verhaal. Jullie twee zien er goed uit 👍
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad weer veel maar mooie foto’s. Genieten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sorry dat waren wij weer Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen