donderdag 1 juni 2023

1 juni: Bend - Burns

Vandaag zou een saaie dag worden met alleen een verplaatsing naar Burns. Voordat we Bend verlieten, stopten we bij Jake’s voor een ontbijt. Echt een restaurant waar de locals gaan eten. Het was er binnen wel een herrie. Er stond een truck buiten met een uitgesproken mening. 

Dan gingen we via de 20 oost op weg. Ons hotel zou na 202 km aan de rechterkant van de weg moeten liggen, volgens de navigatie. Onderweg stonden nog 2 vliegtuigjes klaar voor de start. Gestopt in Riley, dat bestaat uit een winkel/tankstation en een postkantoor. Weer verderop plotseling een mooie rest area en daar de koffie gedronken. De lucht begon er al wel dreigend uit te zien. 

Een kilometer of 15 voor Burns gestopt bij de BLM Wild Horse Corrals. Een plek waar blijkbaar gevangen wilde paarden worden gestald. Je kon ook een paard adopteren, maar dat ging ons toch te ver. We hebben er een autotour gereden rondom het terrein, dat veel groter was dan we in eerste instantie dachten. Naar schatting liepen er in de diverse corrals meer dan 200 paarden met een aantal veulens. Er was een gigantische hooi opslag. 

Dan verder naar Burns. We slapen vannacht in motel Americas Best Value Inn. Vanmiddag eerst wat gerust. Later nog even het dorp rond gereden. Vandaag 222 km gereden. Temperaturen tot 21 graden en einde middag een tijdje regen en onweer. 



































7 opmerkingen:

  1. Groetjes van ons twee. Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien ook niet verkeerd om een rustigere dag te hebben. Wel mooie papaver die in bloei staat.
    Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een groene trekker zou Bram zeggen ☺️

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad een uitgesproken mening. Trump aanhanger??? Wat leuk die paarden en het beste paard tussen de papavers 😂 Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Monique Van Vendeloo03-06-2023, 18:04

    Pittige tekst

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nelleke den Daggelder03-06-2023, 20:11

    Ook zo wat, een geadopteerd paard mee terug het vliegtuig in.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geweldig reis verhaal alleen als je het niet erg vindt een stukje over de wilde paarden Helaas een heleboel wilde paarden worden gevangen genomen doormiddel van voedsel lokaas en daarna met helikopters opgejaagd..dat is nogal een dingetje. Groot deel van deze dieren gaan naar de slacht in Mexico en Canada, ook is er een premie als je er 1 adopteerde maar na een jaar worden ze naar een veiling gebracht voor nog wat geld en meestal gaan die ook op transport. Deze Holding faciliteiten waar sommige dieren jaren zonder beschutting door brengen is voor deze wilde dieren een drama. Families worden uiteen gereten en ja ze hebben sterkte familie banden. Het BLM zit in de zakken van de veeboeren zodat hun koeien er kunnen grazen en dat brengt dan weer wat op voor BLM…al met al een zieke industrie met als gevolg veel ellende voor de wilde paarden en ezels!


    BeantwoordenVerwijderen