zondag 25 juni 2023

25 juni: Jasper - Edson

 In Jasper nog wat plaatjes geschoten en dan via de 16 oost op pad naar Hinton. 

Onderweg liepen nog 3 bighorn sheep op de weg en eentje langs de weg. Best gevaarlijk op een weg waar 100 km per uur gereden mag worden. Dickie zag ze gelukkig op tijd, dus geen probleem. 

In Hinton koffie op bij Tim Hortons. Toen we daar wilden wegrijden, stond er een truck aan de pomp van Westeck Windows, het bedrijf dat is opgezet door Jo Kerkhoff met zijn zoons,  Jo de melkrijder uit Nieuwaal. Dickie sprak de chauffeur aan en had een leuk gesprek met hem. Hij vertelde dat het een erg sociaal bedrijf was en hij er graag voor werkte. 

 We zagen nog een soort brug over de weg, waarmee kolen werden getransporteerd. 

Dan door naar Edson. Hier zijn de inwoners onlangs allemaal geëvacueerd vanwege de bosbranden, die het dorp tot op 1,5 km waren genaderd. De dame van de receptie van ons motel, wiens vader in Nederland geboren was, vertelde dat het overdag bijna net zo donker was als ‘s-nachts vanwege de rook.  Zonder mondkapje ademen was vrijwel onmogelijk. Fire fighters vanuit de hele wereld kwamen hierheen om te helpen bij de bestrijding van de bosbranden. Vorige week moesten ze bijna weer evacueren vanwege de hevige regenval en daardoor dreiging van overstromingen.

De auto vol getankt bij de Shell. Omdat we toch vroeg waren, reden we ook nog even met onze auto door de wasstraat. Dickie heeft hem daarna flink uitgezogen, dus hij staat er weer pico bello bij. 

Even rond gekeken in het Centennial Park. Vervolgens een wandeling gemaakt door het dorp en langs een riviertje, dat niet breder was dan een flinke sloot. 

We zagen nog een paar flinke vrachtwagens langs de weg staan. Totaal maximum gewicht 63.500 kg! Met ons verblijf in Edson (dat niet gepland was) hopen we een kleine bijdrage geleverd te hebben aan het welzijn van de inwoners. 

Vandaag 176 km gereden en ruim 11.000 stappen gelopen. Onderweg tot 40 km voor Edson steeds regen. Temperaturen later tot 20 graden.
































3 opmerkingen:

  1. Leuk dat daar nog Nieuwaalse herinneringen zijn. Jullie hebben de laatste dagen weer veel gezien. Prachtige foto’s. Gr Bertus en Fientje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi verslag met prachtige foto’s en Niuwelse herinneringen
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat jullie dat weer wisten van die man uit Nieuwaal. Te gek. En ja Edson kennen we van het nieuws. Weer dezelfde koeken bij Tim Horton. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen