zondag 18 juni 2023

18 juni: Salmon Arm - Revelstoke

 Het begon mooi met 16 graden op ons vertrekpunt. Verder gereden op de 1 oost. In Sicamous gestopt bij de Dutchmen Dairy, waar net een hele bus Australiërs was gelost. Allemaal aan het ijs 🍦. Ook hier in de winkel allemaal levensmiddelen uit Nederland. Tegenover was een grote fruitstand, maar we konden niet slagen voor onze kersen. 

Koffie gedronken bij Tim Hortons in Revelstoke. Hierna het Revelstoke National Park in en daar de route gereden naar Meadows in the Sky. We hoorden bij de ingang dat het ‘s nachts had gesneeuwd en dat de weg bovenin mogelijk glad kon zijn. Onderweg heel mooi uitzicht op Revelstoke en de Columbia River. 

Op een parkeerplaats stond een mobiele versie van het Visitor Center van Revelstoke. Even wat uitleg gekregen over de mogelijkheden. Vanaf een bepaald punt mochten honden niet verder. 

Eenmaal bovenop was de temperatuur gezakt naar 2 graden. Besloten om de trail naar de top te gaan lopen. Deze zou 1 kilometer zijn. Soms steile stukken en links en rechts veel verse sneeuw. Onderweg soms wat regen en ook sneeuw. Er stonden al best wat bloemen in bloei. Geen beren tegengekomen. Op het uitzichtpunt was alles grijs. De terugweg omlaag via de weg gelopen. 

Terug bij de auto nog steeds 2 graden. Hier eerst onze yoghurt op met een koek. Vanmiddag de was gedaan bij The Washateria. Onze was voor het eten op bed gegooid en toen we terug kwamen, lag ie nog net zo.😂 

Vanavond gegeten bij Zala’s. Mari zalm en Dickie kip met salade. We slapen vannacht in de Alpine Inn te Revelstoke. Hier kregen we een kamer beneden, een soort appartement met een kamer, keuken, badkamer en 2 slaapkamers. Buiten leuke zitjes bij de kamers. 

In de loop van de middag ook hier zo’n 17 graden. Vandaag 169 km gereden. 





















































5 opmerkingen:

  1. Een leuke samenvatting van de dag. Wat een verschil van temperatuur boven en beneden. Leuke kleur plu Dickie. En krijg je de was nog uit de kreuk???
    Hebben ze bij Horton maar 1 soort koek ?? Zo te zien leuke dag. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verslag, wat een joekel van een kamer zeg, ruimte zat 👌
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi om te zien dat jullie het zo goed hebben!! Groetjes vd van Veentjes😉

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Monique Van Vendeloo19-06-2023, 21:12

    Goeie koek!!🤣

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in de wasmachine ….

    BeantwoordenVerwijderen