vrijdag 9 juni 2023

9 juni: West Yellowstone - Helena

Uitgeslapen tot half 8. Omdat Mari vond dat het brood niet goed geroosterd was, draaide hij even aan wat knoppen en duwde het brood er nog een keer doorheen. Resultaat: zwart brood en ook ging het brandalarm af. 😂 Daarna via de 191 noord en de 287 noord gereden tot Helena. Onderweg veel naaldbomen op de bergen. We reden nog een vrachtwagen van de FedEx voorbij met 3 aanhangers. Op plaatsen enorme stapelwolken, die weinig goeds beloofden. 

In Helena naar de State Capitol en daar nog een stukje van de rondleiding kunnen mee pikken. Dan onze yoghurt gegeten vlak voor de State Capitol op de parkeerplaats. 

Daarna naar het oude centrum en gewandeld op de Walking Mall. Kwamen uiteindelijk langs bij een ijscotent, de Big Dipper. Gisteren hadden we al ijs op, maar Mari zei (lachend): misschien hebben ze hier wel dropijs. En ja hoor, het stond op het bord, dus wij in de rij voor een Black Licorice in een waffle cone. Dat was wel $ 5,50 waard! 

Er stonden ook mooie beelden langs de mall en er waren ook diverse muurschilderingen. Er werd geschaakt op straat. Op de terugweg even binnen gelopen bij de plaatselijke Bieb. Een enorme bibliotheek met nog een 2e verdieping, veel computers en een laptop kiosk, waar je voor 2 uur een laptop uit kon trekken. 

Morgen wordt hier de jaarlijkse marathon gelopen en ook andere afstanden, zodat het erg druk is in de stad. De hotelprijzen zijn overal flink omhoog gegooid. We slapen de komende 2 nachten in de Super 8. Vandaag 292 km gereden. Temperaturen tot 22 graden. 






































4 opmerkingen:

  1. Dropijs, jullie vakantie kan niet meer stuk. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verdikkie wat een heerlijk drop ijs. Wat zullen jullie gesmuld hebben. Morgen voor je doorgaat nog gauw even langs gaan. 🍦
    Flinke FedEx. Je zult er maar mee rijden. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker aan het IJs 🫢 wat een tong verkleuring, gaat dat er met douchen weer af 🫢
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Monique Van Vendeloo11-06-2023, 18:45

    Lekkere lappen😂

    BeantwoordenVerwijderen