maandag 5 juni 2023

5 juni: Idaho Falls - West Yellowstone

7 Beren gezien!!!
Vanmorgen op tijd vertrokken uit motel FairBridge en meteen boodschappen gedaan bij de Walmart. Dan via de 20 oost op pad naar ons einddoel, West Yellowstone. Ruim 170 km op dezelfde weg.

We waren al voor kwart over elf bij ons motel omdat we beslist een kamer beneden wilden hebben. Dat lukte en tot onze verbazing konden we al direct van de kamer gebruik maken. De koffers dus gelost en daarna op weg naar de eerste dag Yellowstone National Park. Onderweg hiernaartoe een paar flinke files, veroorzaakt door mensen die een paar bizons langs de weg zagen. Op een bepaald moment greep een ranger in en dirigeerde iedereen daar weg. 

Eenmaal in het park eerst gestopt voor de koffie, die we op de kofferbak nuttigden. Dan door naar de diverse bezienswaardigheden, o.a. enkele borrelende poelen, Gibbon Falls en Artists Paintpots. Bij de laatste een flinke wandeling gemaakt en daarna ons bakje yoghurt gegeten. Dan verder naar Norris Geyser Basin, maar hier was alles vol en geen plekje meer te vinden. Parking was afgesloten door een ranger. 

Dan maar besloten om richting Mammoth Hot Springs te rijden en dat bleek een goede keuze. Wat kilometers verder, kort na Roaring Mountain, stonden allerlei auto’s langs de weg, dus was er iets te zien. Op enige afstand aan de rand van een bos liep een grizzlybeer met 3 jonkies. Toevallig ook nog bij Grizzly Lake. Er stonden al mensen die hun super verrekijker erop gericht hadden en we mochten ook even kijken. Prachtig om te zien hoe 2 van de jongen steeds aan het stoeien waren. Ook met onze verrekijker redelijk goed te zien. Voor foto’s te ver weg. 

Na enige tijd verder gereden en weer een opstopping. Nu bleken er 2 jonkies in een boom te zitten. Eerst moeilijk te vinden maar even laten ook met onze kijker goed te zien hoe er eentje over een tak liep. Later allebei te zien met het blote oog, omdat je nu wist waar ze zaten. De moeder was niet te zien. 

Door naar Mammoth, maar na wat kilometers besloten dat dit toch te laat zou worden en omgedraaid. Weer een prima keuze, want intussen waren de 2 jonkies uit de boom gekomen en liepen samen met moeder black bear te kuieren onder de bomen. Er was een zwart jong en een bruin. Heel mooi om te zien. Paar foto’s gemaakt, maar wel van ver. 

Op de terugweg zagen we een kudde bizons met een flink aantal kalveren. We slapen de komende 4 nachten in Brandin Iron Inn te West Yellowstone. Vanavond voor het eerst in alle USA vakanties gegeten bij McDonalds. Een beker ijsthee mee voor onderweg. Nog wat door het dorp gewandeld. Vandaag 308 km gereden en ruim 13.000 stappen gelopen. Temperaturen tot 21 graden, dus heerlijk weer. Vandaag de 20.000 km gepasseerd. 






























4 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's en video's. Top dat jullie al 7 beren hebben gezien. Hopelijk dat jullie ze de komende dagen nog van iets dichterbij kunnen bewonderen, maar weer niet te dichtbij. Want het zijn snelle jongens/meisjes. Nog heel veel plezier. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig om dat allemaal te zien. Gr Bertus en Fientje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een bekijjks voor de beren, het is natuurlijk ook super om ze te zien en mazzelaars gelijk al bij eerste dag in Yellowstone. En een geweld dat water . Prachtig . Nog mooie dagen in Yellowstone . Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 👏👍
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen