dinsdag 20 juni 2023

20 juni: Yoho National Park

Vandaag via de 1 oost naar Yoho National Park. Onderweg wegwerkzaamheden om deze weg van lieverlede 4 baans te maken. Gestopt bij het visitor center in Field. Hier informatie ingewonnen over de te lopen trails. 

Dan ineens doorgereden naar Takakkaw Falls. Deze is 373 meter hoog en komt met veel geweld naar beneden storten. Na een korte wandeling stonden we bij het uitkijkpunt. 

Terug bij het visitor center onze yoghurt gegeten. Daarna naar Emerald Lake, waar we de trail omheen hebben gelopen. De eerste kilometer was goed begaanbaar maar daarna werd het klauteren en klimmen en vooral de modder en boomstronken zien te ontwijken. De hele trail was zo’n 5,2 kilometer. Hier ruim 2 uur over gedaan. Het meer was erg mooi en er waren ook kano’s en kajaks op het water. 

Dickie zag even later nog een Bald Eagle, een visarend, onder het rijden.

Daarna nog even terug naar het visitor center. Dan via de 1 west terug naar ons motel. Hier heeft Dickie onze schoenen, die we nu exact 100 dagen dragen, schoongemaakt. Onze vesten en broeken gingen in de wasmachine in de laundry naast onze kamer. 

Dickie maakte nog een praatje met een man uit North Bay, Ontario, die met een vriend zojuist op de motor van Whistler kwam rijden. Een ritje van bijna 700 km! Zijn vrouw was Finse, dus Dickie gaf een zakje drop mee van Venco. 

Vandaag 170 km gereden en ruim 15.000 stappen gelopen. Temperaturen tussen 6 en 10 graden. Soms ook regen. De zon kwam vanavond pas weer door.










































4 opmerkingen:

  1. Spectaculaire waterval en schitterend Lake Emerald. Gr.Mark

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Monique Van Vendeloo21-06-2023, 20:07

    Het meer is inderdaad prachtig mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto’s jullie zien nog eens wat.Gisteren had je nog een echte vrachtwagen op de foto. Kom maar gauw deze kant op want het weer is hier veel beter. Gr van ons Bertus en Fientje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige natuur, toppie !!
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen