zaterdag 24 juni 2023

24 juni: Maligne Lake

 Vanmorgen via de 16 oost en de Maligne Lake Road op pad gegaan. Onderweg zagen we enkele elks (edelherten of wapiti’s). 

De eerste stop was bij Medicine Lake. Hier zat een koppel bald eagles te broeden, maar we zagen alleen de nest op afstand. Toen we iets verder reden zagen we een bald eagle in een boom zitten. Erg mooi! 

Dan door naar Maligne Lake, waar Dickie 6 jaar geleden bijna op een beer stuitte. Onderweg geen beren gezien, helaas. Langs de weg veel bomen en takken, omdat ze de sneeuw van een dag of 4 geleden niet meer konden torsen. Stukje bij het meer gelopen en ook hier lagen veel struiken helemaal plat vanwege de sneeuw. Hier ook nog even koffie gedronken. Mensen waren aan het picknicken. Er stond ook een sneeuwpop en iets verderop had een man net in het meer gezwommen. 

Dan maar weer via dezelfde weg terug gegaan. Binnen 2 kilometer stonden er een bus en 2 auto’s stil aan de kant van de weg en ja hoor, een zwarte beer met 2 jongen, jaarlingen zo te zien. Ze staken bijna meteen de weg over, dus dat werd foto’s maken en filmen, soms zelfs langzaam rijdend. Ze gingen een tijdje grazen aan de overkant, maar moeder beer besloot toch weer om terug te gaan. Voor ons was dit echt genieten! Al met al duurde dit gedoe een half uur. Intussen waren er veel meer auto’s aan beide kanten van de weg die belangstelling hadden. Wij schoven met de auto steeds ongeveer gelijk op met de berenfamilie. Toen ze uit zicht raakten, reden we verder. 

Nog even op een parking staan praten met een Duits stel. Dan weer gestopt bij Medicine Lake en daar onze yoghurt gegeten. Terug in Jasper nog geposeerd bij het Jasper sign. In ons motel even gerust (Mari) en Dickie maakte foto’s van de bomensnoeiers vlak naast onze kamer. Einde middag naar het dorp gereden en daar wat gegeten bij Smitty’s. Ook een ijsje op. 

Vandaag 100 km gereden en ruim 10.000 stappen gelopen (Dickie; Mari wat minder). Temperaturen tot 20 graden.












































5 opmerkingen:

  1. Nelleke den Daggelder25-06-2023, 14:38

    Prachtig die beren zo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mazzelaars weer beren en zo lang. Erg leuk en mooi. Wel dapper van die man om in die kou te zwemmen. Sneeuw vlakbij. En aan de Cannabis geweest???? Niet gedacht van jullie.😜. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto's maar die beren is wel superfantastisch zeg wauw heel gaaf

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige foto’s met die beren erbij 😀
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig die beren en dan ook zo lang, geweldig

    BeantwoordenVerwijderen