maandag 12 juni 2023

12 juni: Missoula - Kalispell

Auto vol getankt en de voorruit schoongemaakt en daarna via de 93 noord, de 200 west en de 212 oost tot de National Bison Range. Na $ 20 entree betaald te hebben, gingen we op pad via een rotsachtige grindweg. Op plaatsen erg smal, maar genoeg voor 1 auto, het was immers eenrichtingsverkeer. Eerst een flinke beklimming en later natuurlijk een flinke afdaling. In het visitor center hoorden we dat er ook zwarte beren met jongen gezien waren. Helaas konden wij ze niet spotten. Wel een paar kuddes bizons met jongen, maar te ver weg voor een foto. Ook wat bizons iets dichter bij de weg en eentje vlak naast de weg. Ook wat herten, o.a. een pronghorn. 

Hierna terug gereden naar Ravalli en daar via de 93 noord verder. Bij Polson kwamen we naast het Flathead Lake te rijden. Omdat het nogal bewolkt was, zag het water er niet zo blauw uit als anders. Verderop bij Lakeside even op een bankje aan het water gezeten. Er werd flink gezwommen door vooral de jeugd. Hier werd het water al een stuk mooier van kleur. 

Doorgereden naar onze eindbestemming Kalispell, waar we eerst water kochten bij de Walmart. We slapen vannacht in America’s Best Value Inn. 

Terug komend na het eten, stonden bij ons motel een Corvette en een oldtimer Plymouth GTO uit 1963. Aan de praat geraakt en toen bleek dat één van de mannen in de jaren 70 een paar jaar in Nederland en België had gewoond en gewerkt (als Mormoon). Hij sprak nog goed Nederlands. Gezellig een tijd staan praten. 

Vandaag 260 km gereden. Temperaturen tot 28 graden. 































3 opmerkingen:

  1. Altijd wel weer mensen om gezellig mee te kletsen. En ook nog in het Nederlands. Wat wil je nog meer ! Ja zwarte beren 😜🤣

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hoor dat zijn ze weer H en F

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi hoor
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen