vrijdag 23 juni 2023

23 juni: Banff - Jasper

Vanmorgen eerst getankt bij de Shell. Dan als echte toeristen, want dat zijn wij toch, even naar het Banff sign voor een paar foto’s. Op weg via de 1 west. Onderweg werd weer geasfalteerd, dus wat oponthoud. 

Toen we nog geen 50 kilometer onderweg waren, zagen we langs de weg in een beekje een eland, die net het water uit kroop om het bos in te gaan. Een fijne belevenis! 

Iets voorbij Lake Louise, dat we links lieten liggen, draaiden we de 93 noord op oftewel de Icefields Parkway. Bij de ingang van Jasper National Park kregen we een plattegrond mee en dat bleek handig te zijn. Vanaf hier nog 230 km tot Jasper. 

De eerste stop was bij Bow Lake. Hier spraken we een Canadees stel uit Ontario, dat met een truck en een fifthwheel op pad was. Alleen de aanhanger was al 41,5 foot. Ze waren er erg trots op en terecht. Het was nu hun woning. In de winter trokken ze naar Florida.

De volgende halte was Peyto Lake. Hier de trail gelopen naar dit prachtige meer. Er lag nog “verse” sneeuw van een dag of drie terug. We zien ook wat campers uit Duitsland en Zwitserland. 

Bij een volgende stop spraken we met de man die namens het parkbeheer de toiletten schoon maakte. Gezellig gepraat en hij vertelde dat hij in 1989 in Heerenveen was geweest op verzoek van de organisatie van de wereldbeker. Hij bleek een soort clown op schaatsen te zijn, die tussendoor het publiek moest vermaken. De naam: Jeffrey Jenkins. We lieten een souvenier en wat drop achter.

De trail bij Mistaya Canyon bleek te zwaar en te gevaarlijk, dus die braken we af. We hadden steeds mooi uitzicht op de rivier langs de weg. 

Dan de trail gelopen naar Howse Pass. Hier spraken we een jong stel uit Friesland (Rinsumageest)  dat met hun dochtertje per camper op pad was. Gezellig even staan kletsen.

Verderop gestopt bij uitzicht op de Bridalveil Falls. Uitzicht vanaf een parking. 

Dan geparkeerd bij de Athabasca gletsjer en de trail naar boven gelopen. Geen kaartjes gekocht voor de Glacier Skywalk.

Weer verderop gestopt bij de Tangle Falls, vlak langs de weg. 

De trail naar de Sunwapta Falls zag Mari niet zitten, dus die vergaten we maar. 

Weer verder gestopt en de trail gelopen naar de Athabasca Falls. Mooie waterval met enorm veel geweld. Hier kwamen we ook onze dorpsgenoten van gisteren weer tegen. 

Hierna door naar Jasper, waar we de komende 2 nachten zullen slapen in de Jasper Inn. Dickie had vanavond een side salad, die er uitzag als een kunstwerk. Vandaag 298 km gelopen en ruim 14.000 stappen gelopen (Mari iets minder). Niet slecht voor 2 senioren met gebreken. Temperaturen tot 21 graden, eind van de middag. 






























































6 opmerkingen:

  1. "Niet slecht voor 2 senioren met gebreken" ?? Jullie doen het geweldig. Wat een verhalen en foto's iedere dag. Als ik inspiratie zoek dan kijk ik ook altijd weer eens in de reizen van voorheen hier op jullie website. Groeten, Cora en Mark.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's en video's, blijf genieten. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldige foto’s en wat een geluid bij de watervallen. Inderdaad die trailer met aanhanger aardig huis(je) voor te trekken. Geweldig toch. En oudjes met gebreken kom op elke dag zoveel ondernemen, wie doet het je na. Energie voor jong paar. Keigoed. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Salade inderdaad kunstwerk bijna zonde om op te eten . Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige foto’s jullie zien nog eens wat. Een mooi campertje dat is ook wat voor jullie.Gr Bertus en Fientje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi om te lezen , jullie zien er ook relaxt uit, groetjes Frank en Ans

    BeantwoordenVerwijderen