woensdag 28 juni 2023

28 juni: Edmonton

Vandaag in de stad gebleven. Eerst geparkeerd op redelijke afstand van de “State Capitol” van Alberta, die hier Alberta Legislature Building genoemd wordt. We hadden de tour van 11 uur geboekt en waren ook met 11 man totaal + de gids. We kregen veel informatie en de gids deed het erg leuk. Na de rondleiding sprak Dickie nog met een receptioniste die geboren was in Friesland en later vanuit Grootegast naar Canada was verhuisd. 

Daarna een Tim Hortons opgezocht en koffie gedronken. Dan naar Fort Edmonton Park. Naast een klein pretpark voor kinderen kon je hier een stuk geschiedenis opdoen, verdeeld over de jaren 1846, 1885, 1905 en 1920. Veel oude gebouwen uit die tijd, authentiek dan wel gerestaureerd. Het was flink wandelen daar in de warme zon. Er reden een tram rond en een stoomtrein, maar daar maakten wij geen gebruik van.

Vanavond gegeten bij Denny’s naast ons motel. Op de terugweg hiervan zagen we dat ons motel iedereen al een Happy Canada Day toewenste. Dat is dus zaterdag 1 juli het geval en wij zijn er bij net als 6 jaar geleden. In de lobby van ons motel staat een afzichtelijk tafeltje (vinden wij). 

Vandaag 36 km gereden en ruim 13.000 stappen gelopen. Temperaturen tot 27 graden. 


















































2 opmerkingen:

  1. Wat leuk die trein en mooie gebouwen en oude dingen . Bedoel ik niet Mari mee hoor 🤣. Hans Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi oude branddweerauto 👌
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen