donderdag 22 juni 2023

22 juni: Yoho NP en Banff NP

Vanmorgen wilden we via de Bow Valley Parkway richting Lake Louise rijden, maar helaas was het eerste deel van deze weg afgesloten en alleen bereikbaar voor fietsers. Dus dan maar via de 1 west en tussendoor een stuk van de Bow Valley Parkway (dat wel open was voor auto’s) tot Field gereden. Opnieuw Yoho National Park in. Op de terugweg nog een keer naar de Takakkaw Falls gereden. Eergisteren was het regenachtig en dus wilden we dit nog een keer over doen. Bij de waterval waren weer een aantal idioten die over de rotsen tientallen meters omhoog waren geklommen. Verbazingwekkend dat er niemand omlaag klapte. Op de weg hiernaartoe lagen een paar gevaarlijke bochten.

Weer in Field koffie gedronken bij een klein meer met mooie weerspiegeling.

Hierna terug naar Banff National Park en direct doorgereden naar Johnston Canyon. Hier de volledige trail gelopen, eerst naar de Lower Falls en dan door naar de Upper Falls. Ook weer een prachtige waterval. De trail was bergje op en bergje af, maar redelijk te doen, in totaal bijna 6 kilometer. Hier deden we ruim 2 uur en een kwartier over. 

Daarna terug naar ons motel in Banff, waar we rond kwart voor zes weer hadden geparkeerd. Daarna in het dorp wat gegeten en nog even een elektronicawinkel in gelopen. Niks gekocht. 

Vanmorgen riep Mari nog, zoals elke vakantie wel een paar keer: nog geen Gamerse gezien! Na het eten liepen we terug naar ons motel en hoorden we achter ons Nederlands praten. Dickie raakte aan de praat en vroeg waar ze vandaan kwamen. UIT GAMEREN DUS! Ze wonen op de hoek van de van Heemstraweg / Prins Willem-Alexanderstraat. Het waren Thijs en Aaltje van Giessen, hij oorspronkelijk uit Poederoijen en zij uit Friesland. Hoe is het mogelijk! Even samen opgelopen naar het motel en leuk lopen praten. Ze waren met een verzorgde reis in Banff en morgen in Jasper, dan met de Rocky Mountaineer naar Vancouver, daarna met een cruise naar Alaska. 

Vandaag 224 km gereden en ruim 20.000 stappen gelopen. Temperaturen tot 18 graden en heerlijk weer. 





























4 opmerkingen:

  1. Wat apart zeg om daar Gamersen tegen te komen.Wat een mooie foto's en beelden weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg mooi allemaal, en wat bijzonder zeg dat jullie mensen uit Gameren hebben ontmoet. Hartstikke leuk !!
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Monique Van Vendeloo23-06-2023, 12:26

    Ja ik hoor Mari het zeggen.... En dat je dan idd mensen uit je eigen dorp treft! Niet te geloven.
    Prachtige fotoos weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een water geweld, schitterend

    BeantwoordenVerwijderen