maandag 26 juni 2023

26 juni: Edson - Edmonton

Via de 16 oost en de 16A oost naar Edmonton. We kwamen nog langs de car wash van gisteren. Verderop een mooie parking met toiletten. We hadden een goede vierbaans weg. 

Onderweg koffie op bij Tim Hortons. Doorgereden naar de West Edmonton Mall, naar zeggen het grootste overdekte winkelcentrum van Canada. Binnen o.a. een midgetgolfbaan, een piratenschip, een show met zeeleeuwen, een groot golfslagbad met glijbanen, een ijsbaan, waar een aantal mensen aan het kunstschaatsen waren. Even een bakje Chinees gedeeld tussen de middag. 

Mari kocht bij Bubba Gump nog een hoodie-vest. Moet op die leeftijd nog kunnen, toch? Weer koffie gekocht bij Tim Hortons, maar er was geen plaats meer om even te zitten. Een vriendelijk vrouwtje nodigde ons uit aan haar tafel, waar ook haar man aan zat. Die verhuisde even en we hadden plek. Het bleken Jim en Pat Ewing te zijn, die iets west van de stad in een beveiligde omgeving woonden met andere ouderen. De man was 90 en de vrouw ook zoiets. Ze waren volgende maand 70 jaar getrouwd. Een hele tijd gezellig zitten praten. 

Dan naar ons motel in Edmonton, de Quality Inn West Edmonton, waar we de komende 3 nachten zullen slapen. Vanavond bij Denny’s gegeten en voor een prik extra pannenkoeken bijbesteld, die we morgen als lunch zullen eten. Vandaag 198 km gereden en ruim 10.000 stappen gelopen. Temperaturen tot 28 graden.

























4 opmerkingen:

  1. De muggen hebben Dickie flink te pakken gehad op d'r benen, als ik de laatste foto goed bekijk. Groetjes Monique en Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een beveiligde omgeving waar ouderen wonen, wat moet ik me daar bij voorstellen?
    Geweldig bijna 70 jaar getrouwd en dan beide nog mobiel ☺️

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 24 zelfstandige woningen in een rondje gebouwd met toegangscontrole. Zoiets dus. M

      Verwijderen
  3. Mooi verslag, dank je wel
    Jan en Gonda

    BeantwoordenVerwijderen